Grom-musikk i storformat

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

 Bandet Groms Plass får 21 av låtene sine presentert i storformat. Men at de skulle delta selv var bandmedlemmene ikke helt forberedt på.

– Nei, det begynte jo med en idé fra Narvik korforening om at de ønsket å synge noen av sangene våre. Vi ble jo litt beæret over at et kor ville ta tak i våre sanger og gjøre noe med dem. Vi guttan i bandet så for oss en konsert hvor vi selv kunne sitte på bakerste rad i Teatersalen og bare lytte.

Det forteller Bjørn Framnes i Groms Plass om bakgrunnen for den konserten som nå har utviklet seg til å bli litt mer enn det.

21 låter i stort format

For nå blir det konsert hvor bandet, Narvik korforening og Narvik byorkester skal fylle scenen sammen - og hver for seg for i løpet av en kveld å fremføre hele 21 av bandets velkjente låter. Alle arrangert av korforeningens eminente dirigent Trond Østrem.

I disse dager foregår arbeidet med å sy sammen «bidragene» til ett hele. Fremover var til stede på en av disse øvelsene og fikk oppleve mye latter og en smule frustrasjon.

«Utfordrende» samarbeid

– «Slutt? Låten er jo ikke slutt? Ikke slik som vi skrev den. Vi bruker å trekke den litt lenger ut...».

Vokalist Knut Haugen i Groms Plass ser en smule forvirret ut der han står.

«Joda, den er slutt ifølge det arrangementet jeg har skrevet, og det forholder seg til sangen slik den opprinnelig ble skrevet av Groms Plass. Da forholder vi oss til det, sier dirigent Trond Østrem.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 – Veldig artig, men veldig uvant for oss å måtte slutte på en bestemt tone, gliser gubbene i Groms Plass. (Foto: Jan Erik Teigen)

– Veldig artig, men veldig uvant for oss å måtte slutte på en bestemt tone, gliser gubbene i Groms Plass. (Foto: Jan Erik Teigen)

Og slik blir det.

– Der har du utfordringen vår, sier Bjørn Framnes. Vi er ikke vant til å starte eller stoppe slik et kor eller orkester er. Det må vel bare finne oss i her. Men vi forlanger at vi får ta et par-tre «hoppeslutter», sier han med et glis.

Vegard Søraas spiller cello og er yngstemann i orkesteret. (Foto: Jan Erik Teigen)

Vegard Søraas spiller cello og er yngstemann i orkesteret. (Foto: Jan Erik Teigen)

Artikkeltags