Hadde nesten ikke lyst til å forlate da de så bassenget

PÅ BEFARING: Styreleder Anita Fjellfoss og resten av styret i FFO Narvik var denne uken på befaring på bassenget i Ballangen.

PÅ BEFARING: Styreleder Anita Fjellfoss og resten av styret i FFO Narvik var denne uken på befaring på bassenget i Ballangen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Oppløftende befaring for brukerne som ble hardt rammet da Alleen varmtvannsbasseng ble nedlagt.

DEL

Det var i juni i fjor at varmtvannsbassenget på Alleen ble lagt ned. Den gang reagerte brukerne kraftig, og de aller fleste ble stående uten et tilbud etter nedleggingen.

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon Narvik (FFO Narvik) har iverksatt et prosjekt, der de leter etter et alternativt, oppvarmet basseng i Nye Narvik kommune. Denne uken har styret i FFO Narvik besøkt bassenget i Ballangen kommune.

– Vi ble vist rundt på hele anlegget, svømmebasseng, garderober og toalettrom, skriver Anita Fjellfoss, leder i fellesorganisasjonen til Fremover.

Godt helhetsinntrykk

Hun opplyser om at bygget er tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelser, og at det er mulighet for å heise ned brukere i bassenget.

– Toalettene er store og lagt til rette for rullestol. Garderobene er derimot ikke store. Det kan være en flaskehals dersom det kommer mange på samme tid, bemerker Fjellfoss.

Hun omtaler likevel helhetsinntrykket av bassenget som veldig godt.

– Ingen antydninger til vannskader. Meget godt vedlikehold, lyse og trivelige lokaler. Vi hadde nesten ikke lyst til å dra derfra, skriver Anita Fjellfoss.

Mulig å utvide

Ifølge FFO-lederen skal det være muligheter for å utvide fasilitetene i bygget, ved å bygge et varmebasseng på om lag tre ganger seks meter. Kostnadsrammen for dette skal være på rundt to millioner kroner.

– Bygge ut og kalle dette det nye oppvarmede bassenget til alle brukere i Nye Narvik kommune?, spør Fjellfoss, som med det gir tommel opp til bassenget i Ballangen.

Brev til ordføreren

I sommer hadde FFO Narvik et møte med fokus på behovet for et varmtvannsbasseng i nye Narvik kommune. Aktuelle brukere, politikere og øvrige aktører sto på invitasjonslista.

I etterkant ble det sendt ut et åpent brev til ordføreren i Narvik. I brevet understreker FFO Narvik det sterke behovet for et varmtvannsbasseng i kommunen. Etter hva Fremover erfarer har ikke Rune Edvardsen, gjenvalgt ordfører i Narvik kommune, besvart FFO Narviks henvendelse.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken