Stjerneskudd fra Narvik i VM-kamp. Evjen: – Tror det er mulig å gå hele veien

Håkon Evjen og Norge debuterer i U20-VM fredag kveld.

Håkon Evjen og Norge debuterer i U20-VM fredag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag kveld debuterer Håkon Evjen, stjerneskuddet fra Narvik, i U20-VM i fotball i Polen.

DEL

Håkon Evjen har tatt den norske eliteserien med storm så langt i 2019. Evjen har storspilt for Bodø Glimt, og er en av de store bidragsyterne og årsakene til Bodø Glimt sin sterke sesongåpning.

Har det meste

19-åringen fra Narvik har det meste. Høy arbeidskapasitet, god teknikk, et klokt fotballhode, en utsøkt venstrefot og bra fart. Den tidligere Mjølner-spilleren får fredag kveld sin debut i U20-VM for Norge. Evjen og lagkameratene møter Uruguay i innledende kamp i Polen.

Til VG sier narvikingen at han har god tro på et godt norsk VM:

Les også:

– Jeg tror det er mulig å gå hele veien. Det laget her har bevist at de kan komme så langt de bare vil. Jeg er utrolig glad for å bli en del av det. Jeg håper at jeg kan få lov til å bidra med mine egne kvaliteter til det laget her, sier Bodø/Glimts gjennombruddsmann Håkon Evjen til VG.

Norge er kommet i gruppe med Uruguay, New Zealand og Honduras.

Gleder seg

Den norske troppen har forberedt seg i Polen den siste uka. I går ble de siste forberedelsene gjort på treningsfeltet i Łódź.

– Det er energisk, det er vanskelig å få gutta av feltet. Det ser bra ut. Vi gleder oss og gjengen er klar, sier landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen til fotball.no.

– Vi har forberedt oss i 114 dager til dette så vi skal være klare når fløyta går, sier han.

Uruguay kom til semifinalen i U20-VM for to år siden og tapte senere mot Italia i bronsefinalen etter straffesparkkonkurranse.

Les også:

– Det er bare den første kampen som betyr noe for oss nå og det er utrolig bra om vi får med oss noe fra den. Vi har en plan, men den vil jeg ikke røpe nå. Vi skal uansett være oss selv og kommer til å ligne kamper vi har spilt før, sier «Paco» på fotballforbundets hjemmeside.

Kampen fredag kveld går direkte på NRK3, med kampstart 2030.

Kamper Norge innledende gruppe U20-VM i Polen

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags