Hamarøy- og Steigensamfunnet holdt for narr

Av
DEL

LeserbrevFredag før 17. mai-helga fikk skoleledelsen ved Hamarøy Videregående skole beskjed om at det var 1 -en- elev for lite i studspes-klassen i Steigen til å opprettholde tilbudet.

I 2017 uttaler Fylkestinget at de ber Fylkesrådet vurdere spredning av Steigenmodellen til andre steder i fylket. I 2018 uttaler Fylkestinget at de vil at Nordland skal benytte seg av flere alternative læringsmodeller, som for eksempel Steigenmodellen. I desember 2019 vedtok Fylkestinget at studiespesialisering ved Knut Hamsun vgs avdeling Steigen skulle opprettholdes.

Steigenmodellen er en unik yrkesfaglig linje tilbudt i Steigen og Hamarøy, hvor yrkesutdanning skjer i bedrift og elev mottar lønn fra dag en. Elevene er på skolen to dager i uka for å få undervisning i teoretiske fellesfag. Å drive yrkesfagopplæring etter Steigen-modellen uten at lærerne kan kombinere det med undervisning på studiespesialisering vil være svært vanskelig.

I år, når avdelinga har den beste søkinga til studiespesialisering på lang tid, og med utsikter til atskillig større elevkull i årene framover, da er det altså kroken på døra. At dette kan bety dødsstøtet også for yrkesfagopplæringa i Steigen, vil være en katastrofe for et velfungerende opplæringstilbud. For næringslivet er skolen en rekrutteringsbase for framtidig arbeidskraft og en faktor til å beholde unge utdanningssøkende innbyggere så lenge som mulig i distriktet.

Vi i Rødt mener at Fylkestinget må videreføre sitt vedtak fra budsjettbehandlinga.

Rødt vil ikke godta at det føres en personalpolitikk hinsides det en offentlig arbeidsgiver kan være bekjent av. Vedtaket vil føre til at mange mennesker mister jobbene sine, bare med å nulle ut en post på et exel-ark, uten informasjon, uten drøftinger, uten at verneombud eller fagforeninger har vært involvert. Dette er å holde elever, foreldre, politikere, næringsliv og hele Hamarøy- og Steigensamfunnet for narr.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags