3. august er det jubileum. Da er det ti år siden Hamsunsenteret åpnet.

Joikeren Kalle Urheim har fått oppdraget og skal ha urfremføring av joiken på selveste jubileumsdagen.

Forestilling hele natten

Hamarøygutten, Svein Schultz, har fått oppdraget med å finne på noe musikalsk gøy til 10-årsjubileet. Han har hentet artister som skal underholde hele natten.

– Dette blir den mest funky formidlinga vi har hatt noen gang. Hamsun er hot, men dette blir superhot! sier produsent Anita Overelv fornøyd.

Schultz har med seg et kortreist superteam som for anledningen har tatt navnet «Ltn Glahns Only Dart Club Band». Bandet består av Johannes Fauchald på gitar, Anders Skoglund på trommer, Paul Steinar Samuelsen på perkusjon, Tor-Egil Braseth på keyboard, Anders Øgsnes på gitar og selveste funk-dronninga England Brooks på vokal.

– Det blir svett, trangt og groovy og garantert fritt for slepne ballader, forsikrer Schultz. Fra midnatt til de sene timer skal de sørge for at vi alle får dansa og svetta på toppen av Hamsunsenteret, sier Overelv i en pressemelding.

Mat-magi

Hege Ruud kommer også, og lover å lage matmagi. På jubileumsfesten serverer hun arktisk tapas med alt fra pannestekte klippfiskkaker til filet av elg, lefseruller med skjærgårdslaks til kje og kveita ost på vaffelhjerte med rabarbrachutney.

Kortreist og lokalt

Hamsunsenteret satser på regionalt og kortreist kvalitet både på underholdning og mat.

– Vi har så mye bra å by på i vår region at det skulle være unødvendig å måtte stadig importere «råvarer» og kunst fra fjerne steder, mener Overelv.

På programmet står også spellemannprisvinner Ingeborg Oktober og veteranene Blått Drivgods.

Den eneste langreiste kunstneren som kommer, er arkitekt Steven Holl. Han skal ha et foredrag.