Narvik Wizards henter nye spillere. Nå har to utlendinger – der den ene har vært så lenge i Norge at han ikke går på kvoten over utenlandske spillere – signert.

Her er nykommerne:

Sebastian Gejskog:

Sebastian har erfaring fra Allsvenskan i Sverige. Han kommer fra Nyköping, en times kjøretur sør for Stockholm. Gejskog er en toveis-senter som er god defensivt, men også har produsert mål og assist i moderklubben Onyx IBK, og nå sist i FBC Nyköping i 1.-divisjon. Han er 22 år og flytter til Narvik i begynnelsen av august. Det viktigste Sebastian tar med seg til Nord-Norge er kjæresten Frida.

– Vi var på besøk i Narvik for halvannen uke siden og fikk da et positivt inntrykk av både klubben og byen, sier Sebastian – eller «Sebbe» som han kalles.

– Jens Petter og Max var et fantastisk vertskap. De var med oss hele helgen, og ordnet jobbintervjuer til oss begge. Det var to intensive dager. Vi reiste hjem med en god følelse, men det var mye å tenke over. Men puslebitene falt raskt på plass når både jeg og Frida fikk tilbud om jobb. Våre foreldre har støttet oss. De mente at vi bare måtte ta sjansen. Kanskje mest fordi de selv så gjerne ønsker å komme på besøk til Narvik, fortsetter Gejskog.

Sebbe og Frida flytter til Narvik i begynnelsen av august.

Erfaren keeper

Karl Höijer:

Ny i byen er også målvakten Karl Höijer, som kommer fra Halland, kystlandskapet rett sør for Göteborg. Han er 36 år og er en posisjonssikker keeper med lang erfaring fra sporten. Flyttelasset til Narvik gikk i begynnelsen av juni. Höijer flyttet til Nord-Norge i 2011, og han har spilt for klubber som Alta IBK og Harstad IBK. I de siste årene har han bodd i Hammerfest og spilt med HF Innebandy.

– Karl er noe så uvanlig som en målvakt som er glad i å trene. Han misser sjelden eller aldri en økt. Han blir viktig for oss både på og utenfor banen, sier Mikael Karlholm i Narvik Wizards og fortsetter:

– Karl reiste i fjor fra Hammerfest til Harstad bare for å jobbe dugnad på Bakgården-festivalen. Slike mennesker vokser ikke på trær. Jeg håper Narvik Wizards kan dra nytte av hans dugnadsånd.

Minst en til

Det er lov med tre utenlandske utespillere på lagoppstillingen til hver kamp, men når man spilt kamper tre sesonger i Norge, så regnes man som norsk spiller, og går ikke på kvoten. Det betyr at det er plass til minst en utenlandsk spiller til i debutsesongen på øverste nivå.

– Jeg vil gjerne ha to til, altså en ekstra, men vi starter med å få inn en spiller først, kompletterer siste sesongs trener, Max Davis-Lind.

Narvik Wizards-trioen Jens Petter Opshaug, Mikael Karlholm og Max Davis-Lind jobber intenst med å få på plass hovedtrener til A-laget.