De siste dagene har flere medier, blant annet Fremover, meldt om det polare lavtrykket som skulle treffe Nordland og Ofoten med full storm og kraftige snøbyger tirsdag. I Narvik er det flere, blant annet undertegnede, som undrer seg hvor uværet blir av.

– Det har passert, sier meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Vervarslinga for Nord-Norge og humrer.

– Det polare lavtrykket kom inn litt lenger nord enn forventet, rundt Vesterålen, før det gikk i land tidlig tirsdag ettermiddag. Lavtrykket kom med kraftig vind enkelte steder. I Narvik ble vinden målt til 7 meter i sekundet nede i byen, mens det i Fagernesfjellet ble målt til 20 meter i sekundet, forteller Alsvik Walløe.

Skjermet

Ifølge meteorologen var det polare lavtrykket mindre enn normalt. Man kan se på radarbilder at det traff hele Nordland med snøbyger, men at noen merket det litt mer enn andre.

– I Narvik ligger dere litt skjermet i forhold til andre steder i fylket. Det er grunnen til at det ikke er kommet så mye snø og vind som det ble varslet. Dere slapp unna de verste bygene, forklarer Alsvik Walløe.

Selv om Narvik og Ofoten slapp unna det verste, er det ingen grunn til å senke skuldrene og legge bort snøskuffa.

– De neste dagene vil det være en del snøbyger. Tirsdag kveld og natt til onsdag vil det være ganske tette byger. På torsdag vil det lette litt, før man igjen får nedbør på fredag, forteller meteorologen.

– Vi kan vel trygt si at dere får vinterlig vær og at det ikke gir seg helt med det første.

1,7 meter snø

Til helgen vil det være et lite værskifte. Temperaturen vil stige på fredag og inn mot lørdag, og det kan komme litt nedbør i form av regn. Men så kommer det ett til værskifte.

– Temperaturen vil synke igjen på søndag, og da vil nedbøren komme som snø igjen, men det er ikke meldt store nedbørsmengder på søndag, sier Alsvik Walløe.

Og hvis noen ikke synes det er nok snø, har meteorologen et tips:

– Dra til Katterjåkk på svensk side. Der har det ikke vært så mye snø siden 1997. Katterjåkk har en snødybde på 1,7 meter, og mer skal det blir med været som er meldt.