Har funnet flere i Troms som kan være uriktig dømt

Artikkelen er over 1 år gammel

Antallet mulig uriktige dømte fra Troms øker.

DEL

(Nordlys): Mandag ble det kjent at minst 48 personer er urettmessig dømt for trygdesvindel fordi de har tatt sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger med seg til andre europeiske land. I starten var det meldt at fem fra Troms kan være uriktig dømt. Nå viser det seg at det kan være flere.

Onsdag var førstestatsadvokat Lars Fause i kontakt med sorenskriverne i Troms og Finnmark. Her ble det oppdaget at flere kan være uriktig dømt.

– Det dreier seg om fem dommer fra Nord-Troms tingrett. To fra Trondenes tingrett. I tillegg er det en sak fra Hammerfest, sier Fause.

Disse personene kan være uskyldig dømt for trygdesvindel på grunn av feil praktisering av EØS-regelverket. Dette dreier seg om personer som mottatt sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger fra NAV, mens de har oppholdt seg i et annet EØS-land – etter 2012.

– Prioriteten vår er å få alle sakene identifiserte, sier Fause.

Statsadvokaten avventer nå Riksadvokatens føringer på hvordan sakene skal behandles.

– Det er veldig spesielt å oppdage formodentlig sju uriktige domfellelser på en dag. Det er veldig spesielt. I første omgang venter saksbehandlingen slik at vi får gjenopprettet riktig resultat. Deretter blir det erstatningsrunder. Oppvasken må komme i ettertid. Hvordan kunne dette skje?, sier Fause.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken