(Nordlys)

SISTE: Mannen er nå på UNN. Tilstanden hans beskrives som alvorlig, men stabil, opplyser UNN-pressevakt Hege Iren Hanssen.

Det er gjort funn av en mann i forbindelse med den store redningsaksjonen i Tromsø.

Det bekrefter innsatsleder Kenneth Evensen til Nordlys ute på Slåttnes gård, hvor redningsmannskapene etablerte midlertidig hovedkvarter i forbindelse med søket etter mannen.

– Vi fikk mistanke om at vi muligens lette på feil sted, og sendte helikopteret over til fastlandssiden. Her er mannen funnet og brakt til UNN, sier Evensen.

Oppdaget fra helikopter

Redningsmannskapene på Slåttnes gård er klokken 15.10 i ferd med å pakke sammen og avslutte aksjonen.

Klokken 15.20 bekrefter operasjonsleder Morten Augensen at det er en skadde mannen som er funnet.

– Vedkommende er fløyet til UNN. Skadeomfanget er uvisst. Redningshelikopteret har funnet han ved Durmålselva i Sollidalen, sier Augensen.

Han forteller at mannen ble observert fra helikopter og heist opp ved hjelp av redningsmann.

– Vi har avsluttet redningsaksjonen, sier Augensen.

Krevende utgangspunkt

Han legger til at redningsetatene hadde lite å gå på da redningsaksjonen startet 11.30 lørdag formiddag.

– Vi hadde ingenting å gå på. Mannen klarte ikke forklare hvor han var, bare at han hadde brukket armer og bein og at han brukte lang tid på å få til å ringe. Vi fikk mobildatatreff ved en basestasjon på Kvaløya, men som også rekker over til deler av fastlandet, hvor altså mannen befant seg, sier Augensen.

– Det var et krevende utgangspunkt i og med at han bare sa han befant seg ved en elv på et fjell, snakket dårlig engelsk, og ikke var i stand til å si noe annet om hvor han var. Han kunne vært nærmest hvor som helst i Troms ut fra det vi hadde å gå på, men heldigvis fikk vi treff på den aktuelle basestasjonen på Kvaløya, noe som gjorde at vi hadde et utgangspunkt, legger Augensen til.