Evenes kommune har i 2020 vært på utkikk etter ny rådmann, etter at Rolf Lossius forlot sin post til fordel for ny jobb i Narvik kommune.

Nå melder kommunen at ny rådmann har blitt innstilt. Forhandlingsutvalget i Evenes kommune har innstilt Bjørn Tore Sørensen som ny rådmann.

Sørensen er utdannet revisor. Han er i dag ansatt i Sametinget, men har lang kommunal erfaring og var i nesten to år konstituert som rådmann i hjemkommunen Skånland, skriver Evenes kommune i pressemeldingen.

- Jeg er ydmyk og takknemlig i forbindelse med at forhandlingsutvalget har valgt å innstille meg til denne viktige stillingen og venter spent på endelig avgjørelse i Evenes kommunestyre, sier Sørensen ifølge pressemeldingen.

Det var sju søkere til stillingen som rådmann i Evenes da jobben ble lyst ut i januar. Tre av disse har vært inne til intervju.

– Vi har hatt en grundig og god prosess med solide søkere. Jeg er glad Bjørn Tore Sørensen har takket ja til å bli med Evenes inn i en spennende fremtid. Det er et enstemmig forhandlingsutvalg som står bak innstillingen til kommunestyret, som tar beslutningen torsdag 27. februar, siteres ordfører Terje Bartholsen på i pressemeldingen.