Gå til sidens hovedinnhold

Har lyst ut nytt anbud på flybåten – men det er én bakside

Artikkelen er over 1 år gammel

Nordland fylkeskommune har lyst ut anbudet på båtruta Evenes – Kjeldebotn på nytt.

Ved forrige utlysning kom det ingen godkjente tilbud inn. Nå hever Nordland fylkeskommune anbudsrammen med 20 prosent.

– Vi har hatt god dialog med kommunen og aktører i området, og skjønner at det er ønskelig å beholde denne ruta. Vi hever derfor det årlige tilskuddet til 1,2 millioner kroner. I tillegg har næringslivet signalisert at de ønsker å forhåndskjøpe billetter for 160 000 kroner. Dette vil også være med å trygge driften for operatøren som får tilslaget på å drive ruta, skriver fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen (Sp) i en pressemelding.

Har fått signaler

Nordland fylkeskommune skriver videre at de har blitt kontaktet av flere aktører som vurder å kunne legge inn tilbud om drift av båtruta mellom Evenes og Kjeldebotn.

– Vi mener vi strekker oss langt for å få til dette, og gjør et siste forsøk ved å lyse den ut på nytt. Nå håper vi aktuelle aktører ser muligheter i å drifte båtruta, sier Bentzen.

Ser på rutefrekvens

I tillegg til å øke beløpet, har man nå valgt å skru ned til frekvensen på antall turer over fjorden.

- Det må nødvendigvis bli en balanse for at ruta også skal være aktuell og relevant. Operatøren beholder billettinntektene som en viktig del av driftsresultatet. Sånn sett ønsker nok både Nordland fylkeskommune og operatøren at ruta skal ha et størst mulig belegg, skriver fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen avslutningsvis i pressemeldingen..

Kommentarer til denne saken