Har satt opp ny benk

DUGNADSGJENGEN: Her er den ivrige dugnadsgjengen i Evenes Turlag. Fra venstre: Kristina Simonsen, Harald Simonsen, Harald Pettersen, Edgar Fedreheim, Martine Nergaard.

DUGNADSGJENGEN: Her er den ivrige dugnadsgjengen i Evenes Turlag. Fra venstre: Kristina Simonsen, Harald Simonsen, Harald Pettersen, Edgar Fedreheim, Martine Nergaard. Foto:

Evenes Turlag har kjøpt inn to benker.

DEL

Evenes Turlag har 24 turmål listet opp på sin hjemmeside, og gleder seg over at det nå endelig er fart på snøsmeltingen. Det betyr at mange av turmålene nå kan nås til fots.

De har i mange år laget rasteplasser og satt opp benker laget av en lokal leverandør.

I år har de kjøpt inn to nye benker. Disse har den ivrige dugnadsgjengen båret opp og montert. Den ene er satt opp ved Bukkhola, snaut to kilometer fra parkeringsplassen langs veien til Veggen.

Etter snaut fire nye kilometer når man Varden.

Turlaget kjenner ikke til opprinnelsen på navnet, men forteller at det er et ganske spesielt naturfenomen. Det er dannet en over ti meter dyp grop hvor Bukkelva danner et fossefall ned i undergrunnen.

Elva dukker igjen opp i dagen i den bratte skråningen i Veggen ned mot Ofotfjorden.

– Evenes Turlag er nå i ferd med å lansere en digital registrering av turmål ved hjelp av en app som heter TellTur. Med denne kan turgåere få kartinformasjon direkte på mobilen, registrere sine besøk til turmål og holde oversikt på hvordan egne og andres poeng samles opp gjennom sesongen, forteller leder Tore Amund Svånå.

Les også: Bønder fortviler over nei til å felle bjørn som dreper sau i Bardu

Artikkeltags