Gå til sidens hovedinnhold

Har signert gigantkontrakter

To regionale firmaer vant fram i anbudsrunden.

Forsvarsbygg har nå signert to kontrakter for bygging av hangarer til de nye maritime patruljeflyene som skal være stasjonert på Evenes flystasjon. Kontraktene har en totalverdi på rundt 1,26 milliarder kroner.

Det melder Forsvarsbygg i en pressemelding.

Ifølge pressemeldinga er dette den største signeringa som er gjort for nye Evenes flystasjon, og omtales som viktige for å klargjøre Evenes for mottak av de nye patruljeflyene.

Les også

Vedum med frontalangrep: Varsler omkamp om Evenes

Hovedentreprisen går til Peab Bjørn Bygg AS, med en verdi på drøye 807 millioner kroner. Sideentreprisen for flyoperative flater, utomhus arbeid, går til Bertelsen & Garpestad AS, og har en verdi på drøye 452 millioner kroner.

– Jeg er veldig glad for at den største kontrakten på Evenes nå går til en regional leverandør. I sterk konkurranse har de klart å konkurrere seg til kontrakten. Utbyggingen på Evenes gir store ringvirkninger for regionalt og lokalt næringsliv. På tross av koronapandemien holder Forsvarsbygg hjulene i gang med prosjektene på Evenes. Jeg ser fram til at vi når flere milepæler, både for de nye kampflyene og de nye overvåkningsflyene som vi snart mottar, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen ifølge den samme pressemeldinga.

Utbygginga ved Evenes flystasjon har ifølge Forsvarsbygg en totalramme på rundt 5,2 milliarder kroner. I løpet av 2021 beregner de å ha investert for rundt 3 milliarder kroner.

Kommentarer til denne saken