- Vi ønsker å komme enda nærmere hverandre, sier Knut Erik Dybdahl i Scandic Harstad om det historiske samarbeidet som i dag ble signert på Vinterfestukas kontor i Narvik. Han håper de to nabobyene skal bruke hverandre mer og samarbeide mer på tvers av grensene fremover.

Det var Vinterfestuka som i sin tid henvendte seg til Harstad for å se på om de to nabobyene kunne gjøre noe sammen. Siden har bedriftene som nå utgjør «Harstad Nabobyen» jobbet videre med å få til en sammenslutning som kunne gå sammen om å bli partnere og støtte opp under Vinterfestuka i Narvi. Vinterfestuka inviterte til pressekonferanse på VU-kontoret mandag morgen for å fortelle om den historiske avtalen.

Der var representanter fra alle de sju Harstad-bedriftene som har etablert sammenslutningen «Harstad Nabobyen». De sju bedriftene er Grottebadet, Clarion Collection Hotel i Harstad, Scandic Harstad, Harstad Kulturhus, Amfi Kanebogen, Thon Hotell Harstad og OBS i Harstad.

- Vi må bli enda bedre til å reise til Narvik og oppleve og være nysgjerrig på hva som skjer men samtidig er vi opptatt av å vise at vi også har spennende opplevelser å tilby i Harstad.Vi må bli flinkere til å bruke hverandre. Byene er kommet nærmere hverandre, og da å kunne være med på å bidra til Vinterfestuka vil vi. Vi ønsker å dele, være litt mer raus med hverandre. Se potensialene som ligger der, sier Knut Eirik Dybdahl. - Vi ønsker å komme enda nærmere Narvik.

Vinterfestuka-general Frode Sollie setter stor pris på at samarbeidet nå blir noe av.

- Artig at vi får til dette. Dette ville vært utenkelig for 10 år siden. Men nå bygger vi hverandre opp, i stedet for å bare krangle. Det er sprekt av dere, noe helt nytt. Og veldig bra at dere kommer hit for å løfte nabobyen, sier VU-general Frode Sollie.

- Det gir en god følelse, sier styreleder i Vinterfestuka, Bjørn Harald Larsen.