Kraftig økning for Evenes. Tromsø og Bodø mister passasjerer.

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Over de første tre månedene er trafikkveksten på Evenes på over ti prosent. Og mars var den beste måneden så langt i år.

Utlandet økte med 34,5 prosent

Trafikken over Evenes øker fortsatt sterkt. I mars, som i var en måned med mange påske-helligdager, økte trafikken med sterke 12,9 prosent.

Samlet reiste det 59.613 passasjerer over Evenes forrige måned. Utenlandstrafikken økte med hele 34,5 prosent.

Langt over forventet

Lufthavnsjef Eirik Bergstedt på Evenes beskriver utviklingen som fantastisk.

– Sammenlignet med trafikkutviklingen ellers i landet, der veksten beskrives som lav, og der enkelte lufthavner sliter med å holde trafikken oppe, må jeg vel si at dette er langt over det vi kunne forvente.

Årsaken tror Bergstedt kommer av høy aktivitet i regionen – og et godt tilbud på flyplassen.

– Det er et tilbud vi jobber for å utvikle videre, legger han til.

Nedgang, nedgang – og nedgang

I mars i år hadde Norwegian én daglig avgang mer til Oslo enn i fjor, men SAS hadde ifølge Bergstedt flere kanselleringer i år enn i fjor.

Over Narvik lufthavn var det en nedgang på 14,6 prosent i trafikken. Stokmarknes hadde en nedgang på 16,7 prosent, Svorlvær lufthavn hadde en nedgang på 11,1 prosent, Leknes på 0,5 prosent, og Andøya hadde en nedgang på 3,1 prosent.

Vekst over Bardufoss

Over Bardufoss lufthavn økte trafikken med 50,5 prosent sammenlignet med mars i fjor. Det kan ha sammenheng med påsken og soldater som reiste til og fra Oslo på påskeferie. I Tromsø var det en nedgang på 2,9 prosent i trafikken, mens Bodø hadde en svikt på 6 prosent i mars i år sammenlignet med i fjor.

Artikkeltags