Jenter jaget av personer utkledd som klovner i Harstad og Leknes

Bodø  20161011.
To unge gutter iført klovnemaske har skremt flere i Rønvik i Bodø tirsdag kveld. 
Foto: Politiet / NTB scanpix

Bodø 20161011. To unge gutter iført klovnemaske har skremt flere i Rønvik i Bodø tirsdag kveld. Foto: Politiet / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

To personer utkledd som klovner banket på vinduer og dører i en bolig i Leknes. I Harstad ble to unge jenter jaget av klovner.

DEL

I løpet av natt til torsdag og onsdag ettermiddag fikk politiet i Midtre Hålogaland melding om to hendelser der folk ble skremt av klovner.

Den ene hendelsen var i Harstad i går ettermiddag, der to mindreårige jenter ble skremt av to personer utkledd som klovner. Klovene sprang etter jentene.

Den andre hendelsen skjedde i Leknes da en person ringte fra boligen sin og sa at to personer utkledd i klovnekostyme banket på døren og vinduer i boligen.

Både jentene og personen i bolighuset ble skremt av episodene.

- Skremmende

Fungerende leder for politiet i Midtre Hålogaland, politiinspektør Steffen Ravnåsen, forteller at de ser alvorlig på trenden.

- Noen kan mene dette er en morsom og uskyldig spøk, men det kan oppfattes som skremmende for de som utsettes for dette. Skremmende og plagsom atferd kan straffes med bot eller fengsel i to år, ordensforstyrrelser kan straffes med bot eller fengsel i seks måneder. Dersom klovnen har våpenliknende gjenstander og oppfører seg truende, vil det kunne oppfattes som trusler, opplyser Ravnåsen i en pressemelding.

- Prat med barna

Han ønsker nå at foreldre tar et ansvar for å snakke med barna om trenden.

-Vi ønsker å henvende oss til foreldre med oppfordring til å snakke med sine ungdommer om at slik oppførsel er uakseptabel. Gjerningspersoner under 15 år kan ikke straffes, men er man over 15 år kan en slik hendelse medføre at man seinere i livet for eksempel ikke kan sikkerhetsklareres, eller kan oppleve at man ikke får innreisevisum til land som USA.

Øyvind Gundersen, operasjonsleder i Troms politidistrikt, forteller til Nordlys at de ikke har registrert noen klovne-episoder i Tromsø eller ellers i distriktet det siste døgnet.

Flere angrep

Det er ikke bare i nord at det har vært klovn-angrep det siste døgnet.  Onsdag kveld meldte politiet i Østfold om en hendelse på Østsiden i Fredrikstad.

«En klovn fikk seg ett berettiget slag da han skremte en turgåer som gikk med musikk på ørene», skrev politiet på Twitter.

Omkring klokka 23 fikk politiet i Sandefjord melding om en personer iført klovnemaske og kniv som skulle ha løpt etter en person ved Bugården i Sandefjord. En politipatrulje lette i området uten å finne noen.

«Ingen skadd. Ingen pågrepet. Sak opprettes ikke», melder politiet på Twitter.

Etter flere klovneangrep tirsdag gikk politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt ut og advarte om at «klovnene» kan bli straffeforfulgt.

– Dette er en trend vi har sett i andre land og som tydeligvis har kommet hit til landet. Dette er en oppførsel vi ikke ønsker. Jeg tror nok at noen tenker at dette bare er morsomt og uskyldig. Men det kan oppfattes som skremmende for dem som blir utsatt for det, sa han til NTB.

Artikkeltags