Mann i 20-årene dømt for overgrep i barnehage og skole

Artikkelen er over 2 år gammel

En mann i 20-årene fra Harstad er dømt for overgrep i barnehage, og utenfor skole.

DEL

Mannen, som er bosatt i Harstad, nektet straffskyld for begge overgrepene.

Han er dømt for et overgrep i en barnehage i Harstad i 2013, og et overgrep mot en ung jente utenfor en barneskole. Mannen var i praksis i barnehagen. Han ble etter få måneder sagt opp fra praksisoppholdet.

Upassende oppførsel

Han fikk ikke være mer i barnehagen, fordi de ansatte opplevde at mannen hadde en upassende oppførsel ovenfor barna i barnehagen. Det forklarte den pedagogiske lederen i barnehagen, da rettsaken mot mannen gikk i Trondenes tingrett i forrige uke.

Mannen fikk først en advarsel, men praksisperioden ble etter hvert avbrutt, fordi mannen ikke fulgte oppfordringen om å endre oppførsel ovenfor barna.

Trondenes tingrett fester lit til barnets forklaring, som forklarte seg om overgrepet som skjedde inne på barnehagen.

Overgrep i skolegård

Da forholdet ble anmeldt, oppdaget politiet også en annen uoppklart overgrepssak. Denne gang fra en skole i Harstad.

En jente, på det tidspunktet under 10 år forklarte at hun ble utsatt for overgrep i skolegården, av den samme mannen. Heller ikke dette overgrepet har 21-åringen erkjent straffskyld for.

Samfunnsstraff

Begge overgrepene skal ha skjedd da den nå 21-år gamle mannen var under 18 år.

Derfor har Trondenes tingrett kommet til at mannen skal dømmes til samfunnsstraff, med en gjennomføringstid på ett år og seks måneder. Han må også betale 90.000 kroner i oppreisning til en av de fornærmede. 21-åringen må ikke betale erstatning til den andre fornærmede. Fordi forholdet skjedde i 2014, altså før ny straffelov. Straffebudet om seksuell handling i gammel straffelov ga ikke rett til erstatningskrav.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken