26-åringen fortviler etter hærverk på bilen: – Jeg betalte 1,25 millioner kroner for den

FORTVILET: Osman Gadaev fortviler etter at noen har ripet opp bilen hans.

FORTVILET: Osman Gadaev fortviler etter at noen har ripet opp bilen hans. Foto:

Bileier i Narvik er utsatt for hærverk og mistenker både rasisme og sjalusi.

DEL

Da Osman Gadaev (26) gikk ut av huset på lørdag, etter melding fra en nabo, oppdaget han det:

– Noen har gått langs hele bilen og laget ei lang ripe.

Hærverket var et faktum. Når det har skjedd kan han ikke slå fast, annet enn at det er en gang natt til lørdag. Bilen sto parkert utenfor huset hans i Ekornveien i Narvik. I den ganske lille og rolige, gaten står det biler parkert utenfor nesten hvert hus. Det er ifølge den uheldige bileieren helt vanlig. Likevel var det akkurat hans bil som ble utvalgt til å bli ripet opp. Ingen andre biler ble utsatt for det samme.

– Jeg vet ikke hvem det er som har gjort det, men jeg tror at det er noen som vet hvem jeg er. Dette er rasisme eller sjalusi, eller begge deler, tror Gadaev.

Utsatt tidligere

26-åringen kommer opprinnelig fra Russland. Siden 2002 har han imidlertid bodd i Norge. Med andre ord har han bodd lenger i Norge enn i Russland. Opp igjennom årene har han blitt konfrontert med fordommer og det han mener er rasisme. Hærverket i helgen tror han er nok et tilfelle av dette. Han har nemlig tidligere blitt utsatt for både oppriping og demontering av dekk på biler han har hatt før.

LANGS HELE SIDEN: Bilen har fått ei tydelig ripe langs hele den ene siden.

LANGS HELE SIDEN: Bilen har fått ei tydelig ripe langs hele den ene siden. Foto:

– Bilen er mest sannsynlig den dyreste i hele gaten her. Jeg betalte 1,25 millioner kroner for den. Nypris er 2,1 millioner. Det er en dyr glede å ha, og nå blir det enda dyrere, fortviler mannen.

Har jobbet hardt

Bilen er en 2016-modell BMW X5M, noe av det råere fra modellutvalget til det tyske premiummerket. Den 575 hestekrefter sterke bilen er registrert i svært få eksemplarer i Norge. Osman Gadaev har hatt bilen sin i cirka fem måneder. I august kjørte han tur/retur Barcelona, på det han kaller en drømmetur.

– Bilen har en egen verdi for meg, det er ikke bare en vanlig bil. Jeg har virkelig jobbet hardt for denne bilen, sier Gadaev.

I dag jobber han som montør for Jensen Montasje AS.

– Jeg har jobbet og tjent penger hele livet. Likevel har jeg hørt at utlendinger bare får alt fra NAV, sukker Gadaev.

BLIR STÅENDE: Samboeren hans, som til daglig bruker bilen, tør ikke å bruke den nå i frykt for nye hendelser. Dermed blir den stående i gaten, der den sto da hærverket ble utført.

BLIR STÅENDE: Samboeren hans, som til daglig bruker bilen, tør ikke å bruke den nå i frykt for nye hendelser. Dermed blir den stående i gaten, der den sto da hærverket ble utført. Foto:

Anmeldt

En anmeldelse er levert til politiet og forsikringsselskapet er kontaktet. Skadene skal takseres. Bileieren frykter imidlertid at det hele blir temmelig dyrt. Siden bilen er så kostbar har den også en kostbar lakk.

– Den er karbonsort. Og hvis det bare skal lakkeres på den ene siden kommer det til å bli en kontrast mot den gamle lakken. Det kommer jeg ikke til å bli fornøyd med. Skal hele bilen lakkeres snakker vi kanskje om ei utgift på 100.000 kroner, forteller han.

Tør ikke bruke den

Også resten av familien hans, samboer og barn, har nytte av bilen. Da Fremover møtte han mandag hadde bilen blitt stående igjen utenfor huset. Frykt for flere hendelser er årsaken til det.

– Vanligvis tar samboeren min bilen til jobb, men i dag turte hun ikke det. Man tenker jo hva blir det neste, kommer dekkene til å falle av?, undrer Gadaev.

På spørsmål om han vet om noen som vil han vondt svarer han:

– Nei, jeg har ingen fiender, men jeg tror dessverre at det er noen som vet hvem jeg er. Jeg skulle gjerne visst å vite hvorfor de gjorde det.

Nå oppfordrer han folk som vet noe om å tipse han eller politiet.

Artikkeltags