Kriger fra Bjerkvik kan bli ny sjef for Heimevernet

Brigader Eirik Kristoffersen (48) er en av tre kandidater til å bli ny sjef for Heimevernet.

Brigader Eirik Kristoffersen (48) er en av tre kandidater til å bli ny sjef for Heimevernet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Tidligere sjef for Forsvarets spesialkommando, Eirik Kristoffersen fra Bjerkvik, er en av tre som denne høsten kan bli ny sjef for Heimevernet, skriver Forsvarets Forum.

– Hadde vært en stor ære

Når dagens sjef, Generalmajor Tor-Rune Raabye går av med pensjon 1. november 2017, kan Kristoffersen bli hans erstatter.

Ifølge Forsvarets Forum sendte Landsrådet for Heimevernet opprinnelig frem en uttalelse som inneholdt to navn: Brigader Eldar Berli, som er sjef for Brigade Nord, og brigader Ivar Halset som er stabssjef i Heimevernet. Før sommerferien ble imidlertid en ny uttalelse sendt der brigader Eirik Kristoffersen også var listet opp som en av kandidatene.

LES OGSÅ:Tre nordlendinger styrer verdens beste soldater

– Å få være med og videreutvikle Heimevernet, og følge opp det arbeidet som Raabye har gjort i sin tid som sjef, hadde vært en stor ære, sier Kristoffersen til Forsvarets Forum.

Utnavnelsen kan komme i oktober

Eirik Kristoffersen har tidligere vært sjef for Forsvarets spesialkommando. Han har også vært stabssjef i Forsvarets spesialstyrker, som er elementet over Forsvarets spesialkommando og Marinejegerkommandoen.

Kristoffersen er i dag avdelingssjef ved Forsvarets operative hovedkvarter.

Det er forsvarssjef Haakon Bruun Hanssen og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide som innstiller en av de tre kandidatene før beslutningen om hvem som blir ny sjef for Heimevernet blir tatt av Kongen i statsråd.

Trolig vil dette skje i sammenheng med Landmaktsutredningen som legges fram 6. oktober.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken