Gå til sidens hovedinnhold

For fjerde året på rad markerer Ballangen kommune MiniFolkehelseuka: – Tar helsa på alvor

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er ei uke som har som intensjon å vise frem det flotte folkehelsearbeidet som gjøres i kommunene, sier Agnete Samuelsen, folkehelsekoordinator i Ballangen.

Allerede tirsdag hadde Ballangen kommune et informasjonsmøte om MiniFolkehelseuka.

– Vi ønsker å synliggjøre alle aktører i kommunen vår, som på hver sin måte bidrar til økt folkehelse i Ballangen. Møtes intensjon var å sette et flott og innholdsrikt program for disse dagene, forteller Agnete Samuelsen.

– Skole og barnehagene vil ha økt fokus på folkehelse de første dagene, og avslutter skoleuka med et tog fra skolen ned til kommunehuset hvor det blir en større markering.

Helseuka er fra 19. - 22. september.

Liv og røre

Ballangen kommune har en fersk folkehelseplan som viser til økt satsing på barn og unge.

– Vi synes det er gøy å kunne invitere til en familiedag i Ballangen sentrum og i flerbrukshallen lørdag 22. september. Dette er på en måte også en feiring av den økte satsingen. Barn og unge er vår aller største ressurs og det gode grunnlaget legges i barneårene. Vi vil vise at vi tar barn og unge, og folkehelsa på alvor her, forklarer folkehelsekoordinatoren.

Lørdagen kaller kommunen «Liv og røre i Ballangen".

– Som navnet sier ønsker vi akkurat det. Vi planlegger å stenge av parkeringsplassen utenfor kiosken/bakeriet, lage til parkeringsplass på Akselmyra, slik at folk, lag og foreninger kan bruke området til å holde stand eller lage til aktiviteter, sier Agnete Samuelsen.

Roser befolkningen

Frivilligheten i Ballangen er helle ikke noe å si på ifølge helsekoordinatoren.

– Vi synes frivilligheten og næringslivet gjøre en fantastisk jobb for folkehelsa i kommunen vår, som også bidrar til, trivsel, arbeid og økt bolyst. Flere har gitt beskjed om at de ønsker å bidra. Blant annet har Røde Kors, Husflidstua, Turnforeningen og flere fra næringslivet begynt å planlegge aktiviteter.

– Vi ønsker at befolkningen skal ha det godt her i Ballangen og at flest mulig av barn og unge skal føle seg inkludert og delta i fritidsaktivitet ellers i året. Denne markeringen vil fremme tilbudet og mulighetene som finnes i Ballangen, sier Agnete Samuelsen.

For dem som ikke fikk vært med på informasjonsmøte, men som ønsker å bidra, kan kontakte Agnete Samuelsen.

Kommentarer til denne saken