Sesongen er trolig over for Vegard Johnsen: – En stor fiasko

Sykdomsplaget: Vegard Johnsen har pådratt seg luftveisinfeksjon og bakterier i luftveiene. Nå har han tatt valget om å holde kroppen i ro inntil videre. Arkivfoto: Odd-Georg H. Benjaminsen

Sykdomsplaget: Vegard Johnsen har pådratt seg luftveisinfeksjon og bakterier i luftveiene. Nå har han tatt valget om å holde kroppen i ro inntil videre. Arkivfoto: Odd-Georg H. Benjaminsen Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Deltakelse i konkurranse er lite sannsynlig for skiløperen resten av denne sesongen.

DEL

Skiløper Vegard Johnsens sesong er trolig over. Det skriver han på nettsiden TeamJohnsen.

– Sesongen til nå kan ikke kalles noe annet en stor fiasko og et eviglangt mareritt med flere legebesøk enn gode treningsøkter for undertegnede, skriver Johnsen om 2017/2018-sesongen.

– Signaler kroppen ikke kan overse

Johnsen skulle etter planen delta på kretsrennet i Harstad i helgen som var, men valgte å holde kroppen i ro på grunn av sykdom.

– I skrivende stund sitter jeg hjemme syk igjen og skulle egentlig vært i Harstad på skirenn denne helgen. Jeg har prøvd å komme tilbake men kroppen sier nei og gir signaler jeg ikke bare kan overse.

Slik blir det trolig resten av sesongen for Narvik-skiløperen også.

Startet opptrening

Etter at Johnsen fikk påvist kyssesyken før jul i fjor, startet han forsiktig opptrening på nyåret etter å ha hatt en treningsfri desember måned.

– Kroppen responderte lenge på treningen og ting gikk gradvis fremover og bedre.

Deretter har han trent mer og hardere i håp om å komme i form til neste helgs Norgescup på Åsen, og Skandinavisk Cup i Trondheim i slutten av februar.

Tilbake, uten hell

Forrige helg gjorde han derfor comeback under Kretsmesterskapet på Kvaløya, men kroppen responderte ikke slik skiløperen ønsket, både under og etter rennet.

– Jeg har pådratt meg luftveisinfeksjon og bakterier i luftveiene etter skirennet, urytmisk hjertefrekvens og høy puls under søvn (10 slag over normal hvilepuls) og over 100 i puls når jeg går til kjøleskapet, kjører bil eller utfører hverdagslige gjøremål, skriver den hardtsatsende langrennsløperen.

Bonus

Nå er førsteprioritet for Johnsen å bli helt frisk før han begynner med rolig oppbyggende trening. Ifølge Johnsen blir han mest sannsynlig ikke å finne i skisporet denne sesongen.

– Etter samtaler med folk i mitt eget støtteapparat har vi kommet frem til at det beste for min helse og for neste sesonger er at jeg skrinlegger sesongen 2017/2018, blir 100 prosent frisk først, bygger meg opp i ro og fred uten tidspress om å rekke «neste helg» og tar det som en bonus om jeg kan stille i sesongavslutningen i April under NM del 2 i Alta.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags