UNG: – Det har gitt meg venner og erfaringer for livet, og vist meg at ungdom faktisk kan utgjøre en forskjell

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Navn: Bendik Johansen

Alder: 18 år

Bosted/Opprinnelse: Bor på hybel i Narvik, men er fra Ballangen

Skole: Studiespesialisering vg3 på Frydenlund

– Hva brenner du for og hvorfor?

– Jeg er medlem i elevrådet ved skolen og Operasjon Dagsverk på distriktsbasis. Dette fordi jeg er opptatt av at alle skal ha det bra og oppleve rettferdighet. Lokalt er jeg opptatt av at elevene på skolen skal ha en bra hverdag. Blant annet arrangerte elevrådet «Helseuka» i fjor, som fikk god respons fra lærere og elever. Vi hadde blant annet Yoga og Zumba i aulaen og vi fokuserte på kosthold og psykisk helse.

I Operasjon Dagsverk jobber jeg med gjennomføringen av aksjonen på distriktsnivå, med hovedansvar for Narvik-området. Noen av mine oppgaver er å kontakte skolene og oppfordre de til å melde seg på Operasjon Dagsverk. Jeg holder også informasjonsforedrag for skolene som ønsker det. Tradisjonelt sett har OD her i området vært kun på videregående. Men vi håper også ungdomsskolene ønsker å bli med. OD dagen i år er andre november og årets prosjekt handler om oljesølet i Nigeria, og hvordan ungdom i Nigeria skal ta opp kampen mot oljesølet som ødelegger livsgrunnlaget deres. Gjennom rettighetsopplæring og kurs i bærekraftig ressursbruk skal OD i år hjelpe Nigeriansk ungdom ut av oljekatastrofen. Jeg har vært engasjert i Operasjon Dagsverk i tre år, og det har gitt meg venner og erfaringer for livet og vist meg at ungdom faktisk kan utgjøre en forskjell.

Jeg er også årets russepresident.

– Hva vil du bli når du blir voksen og hvorfor?

– Jeg ønsker å bli lærer når jeg blir stor. Har egentlig alltid hatt lyst til det, og jeg tror jeg vil trives i en jobb der jeg jobber med mennesker. Har selv erfart hvor viktig det er å møte gode lærere som ser alle elevene som individer, alle har noe å bidra med og det er viktig at læreren ser dette, og hjelper elevene å utvikle det positive!

– Hva er det viktigste for deg og hvorfor?

– Det er mange ting som er viktige for meg, venner og familie er noe av det viktigste. Det er også viktig for meg og – ut av solidaritet – bidra der jeg kan bidra, for at vi alle skal få det godt.

– Hva må Narvik/Ballangen gjøre for å bli mer attraktivt for unge? Og vil du bosette deg her?

– Arbeidsplasser er svært viktig. Å skape et stabilt arbeidsmarked. For ungdom er det viktig å ha en arena, enten i idrett eller bare generelt en plass og møtes på. Nordland har jo omgivelser som kan brukes til ekstrem (og mindre ekstrem) sport. Det er mange fordeler med å bo i Nordland, men at det finnes jobber er det viktigste for at jeg skal bosette meg her i fremtiden.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags