Ordførerne i Salangen, Lavangen, Ibestad og Dyrøy kommuner ber nå via ei pressemelding folk om å bruke munnbind for å hindre smittespredning inn mot påsken. De viser til at det foregår ukontrollert spredning av muterte virustyper i nordnorske byer.

– Vi må påregne at det vil komme smitte også til vårt område. Det er av høy verdi å forhindre spredning. Hvert smittetilfelle er en betydelig belastning for dem som rammes og medfører isolasjon for smittede og karantene for nærkontakter, begrunner ordførerne oppfordringen med.

De muterte virustypene er mer smittsomme og man må holde minst to meter avstand når det er snakk om disse typene virus. Munnbind er brukt som tiltak i mange kommuner i landet. Nå ønsker de fire ordførerne at det blir tatt i bruk på offentlige transportmidler, på offentlige kontor og i butikker. Det kreves også bruk av munnbind for besøkende og ansatte i sykehjem samt på legekontor.

Det ventes noe mer reiseaktivitet og at flere vil oppholde seg i de fire kommunene.

– De som gjennomfører reiser til vårt område oppfordres til å opptre fornuftig i forkant og under reisen, samt teste seg. Vi ber også om at tilreisende orienterer seg i, og respekterer, lokale tiltak og anbefalinger, slik at vi kan gå en smittefri og hyggelig påske i møte, kommer det fra ordførerne.