Gå til sidens hovedinnhold

Her er påskerådene fra Narvik kommune

Lurer du på hvilke regler som gjelder hvis du reiser til Narvik fra en annen kommune i påska?

Alle som kommer på påskeferie til Narvik fra områder med høyt smittetrykk, eller hjem til Narvik etter å ha vært på påskeferie i utsatte områder, oppfordres til å teste seg ved ankomst, eller så nært ankomst som mulig.

– Myndighetene har vært tydelige på sine anbefalinger for påskeferien: Hold deg i Norge, med mindre reisen er nødvendig. Unngå også unødvendig reise innad i Norge.

Det skriver kommunen på deres nettsider.

Sosialt anbefales det å:

  • Unngå flere enn 10 sosiale kontakter i uken.
  • Unngå besøk av mer enn 5 personer i eget hjem. Dersom hjemkommunen din anbefaler å unngå besøk, bør du følge dette rådet, enten du er hjemme, på hytta eller annet sted.
  • Unngå overnattingsbesøk i påsken dersom du kommer fra et område med høyt smittenivå og strenge lokale tiltak. Barn og unge under 20 år og aleneboende kan likevel ha overnattingsbesøk av 1–2 faste venner.
  • Helst velge utendørsaktiviteter. Unngå å oppsøke steder der mange er samlet, og der det ikke er lett å holde avstand, som serveringssteder, skistuer, varmestuer, lekeland, badeland og liknende. Du kan besøke alpinanlegg, men unngå trengsel.

Videre anbefaler kommuneoverlegen å følge smittevernreglene for den kommunen du kommer fra hvis du er på besøk i Narvik.

– Du må selvsagt følge alle smittevernråd som gjelder i Narvik, men når du nettopp har ankommet fra en annen kommune, så tar du på mange måter med deg smitterisikoen fra den kommunen. Det betyr at:

  • De første 10 dagene av besøket her hos oss i Narvik bør du også følge smittevernrådene for kommunen du kom fra.

  • Hvis kjøpesenteret er stengt i kommunen du kom fra, så ikke gå på kjøpesenter her.

  • Følg påbud og råd om munnbind som gjelder der du kommer fra.

  • Kan dere ikke samles flere hjemme der du kom fra, så ikke gjør det her i Narvik heller.

Du kan også lese påskerådene fra kommunen her.

Kommentarer til denne saken