Gå til sidens hovedinnhold

Her jubler de: Studie ved UIT Narvik får millionstøtte

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag kunne sykepleierutdanninga ved UIT juble. Utdanningen får 10 millioner kroner i støtte fra Diku, Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning, skriver UIT i en pressemelding.

– Dette er en fantastisk mulighet til å arbeide sammen på tvers av studiesteder og kommuner for å heve kvaliteten på praksisutdanninga vår, sier prosjektleder Bente Norbye ifølge pressemeldinga.

Midlene skal gå til å utvikle, prøve ut og evaluere nye praksismodeller og måter å organisere samarbeidet mellom universitetet og kommuner om praksisstudier i sykepleierutdanningene.

UiT Norges arktiske universitet utdanner sykepleiere ved fire studiesteder, deriblant Narvik, og langt flere lære- og praksissteder spredt utover nordre Nordland og Troms og Finnmark.

De seks kommunene som i dette pilotprosjektet mottar studenter i praksis fra UiTs studiesteder er Narvik, Senja, Tromsø, Gáivuotna-Kåfjord, Hammerfest og Sør-Varanger.

– Formålet med prosjektet er å skape lærerike og nye praksisarenaer for flere studenter og utvikle nye veiledningsmodeller som vil komme både studenter, veiledere, kommunene og UIT til gode, siteres Norbye på i pressemeldinga.

Kommentarer til denne saken