Den siste uka har innbyggerne i nord opplevd en start på mai måned som man sjeldent vil glemme. Men på tirsdag formiddag tvitret Meteorologisk institutt sin konto @meteorologene at våren ankommer Nord-Norge i neste uke.

«Hvor lenge holder vinteren stand i Nord-Norge? Våre prognoser antyder mer vårlige temperaturer fra onsdag i neste uke», lød meldingen på Twitter.

Men ikke alle hos Meteorologisk institutt har like stor tiltro til prognoser som ligger så langt frem i tid.

– Det var litt dristig av @meteorologene å legge ut, sier vakthavende meteorolog, Siri Wiberg til Nordlys.

Usikkert

Mens Østlandet badet i sol helgen som var har nordlendingene slitt og det ble faktisk satt ny snørekord for mai i Tromsø. Og Wiberg advarer mot å slippe jubelen i taket enda.

– Det er helt i slutten av prognosene, men det ser ut til at det er litt varmere luft på vei nordover, men jeg føler det fortsatt er veldig usikkert, sier hun.

Wiberg forteller at 50 prosent av prognosene sier at det kommer til å bli varmere fra og med torsdag.

– Der det på kartet skiller mellom blå og rød luft ser man at Troms ligger i den røde delen, noe som jo er positiv, sier Wiberg.

17. mai

Meteorologen er ikke så veldig interessert i å spå være så langt frem i tid, men kommer med prognosene for 17. mai.

– Det ser ut til at 17. mai vil bli preget av byger. Det ligger et høytrykk opp mot Nordland, mens pålandsvinden ser ut til å treffe lenger nord, men dette kan jo endre seg. Det er vanskelig å gradere så langt frem i tid, avslutter Wiberg.