Gå til sidens hovedinnhold

Her overrekkes lekehytta

Nylig ble lekehytta "Løvenes hule" overlevert til Evenes syn- og mestringssenter i Østervik ved Bogen. Lions og Sparebanken 68° nord overleverte nøklene under en høytidelig seremoni, som også innholdt snorklipping. Det kommer fram i en pressemelding fra Evenes kommune.

Det ble servert kaffe, kaker og gløgg til de frammøtte. Ole Riis, president i Lions Club Evenes, fortalte om byggingen av hytta, og overleverte både nøkler og et gavekort til senteret.

– Tusen takk til Lions Club Evenes for jobben dere gjør for Evenessenteret, og tusen takk til alle som har bidratt til prosjektet, uttalte Robin Lindgaard på vegne av senteret.

Senterets Ida Ottem supplerte med å fortelle at lekehytta allerede har blitt tatt i bruk til stor glede for barna på familiekursene. Så var det tid for snorklipping. Ottem klippet med saks som sist ble brukt av kong Harald i 1989 når senteret åpnet etter utvidelsen det året.

Evenes syn-og mestringssenter het tidligere Evenes blindesenter, og ble etablert i 1969. Der arrangeres det årlige kurs for blinde og synshemmede barn og ungdommer, hvor også foreldre og søsken kan delta. Disse kursene er de eneste i sitt slag i Norge og deltakerne kommer fra hele landet. Som en del av tilbudet for barn, er det laget en stor lekeplass ved senteret. Her er det installert lekeapparater. Det var imidlertid behov for en lekestue der barna kan leke under tak med blant annet lekeapparater som er tilpasset barnas spesielle behov. Derfor ble lekehytta anlagt her, opplyser Ottem.

Kommentarer til denne saken