Svenske Roger Collin tar over som hovedtrener for Narvik Wizards sitt herrelag i eliteserien i innebandy. Roger kommer til Narvik i slutten av oktober eller starten av november.

Fra Umeå

– Max Davis-Lind fortsetter som hovedansvarlig trener frem til Roger er på plass, sier Mikael Karlholm i Narvik Wizards.

Davis-Lind tok rollen som trener i sommer, men har hele tiden vært tydelig på at han ønsker å fokusere på jobben som spilleransvarlig og lagleder rundt laget. Nå har han funnet sin egen erstatter.

– Roger har en spillefilosofi som både er kompatibel med type spillere klubben har, og med den måten klubben ønsker laget skal spille. Han er opprinnelig fra Umeå, og har en lang og bred erfaring fra innebandyens hjemland Sverige. Siden 2017 har han vært elitedommer og har dømt SSL for damer og 1. divisjon for herrer. Tidligere har han trent lag i Gävle GIK og Sandvikens AIK, samt regionslagene for både innebandy og fotball, fortsetter Karlholm.

Ikke heltidsansatt

Sportslig leder Jens Petter Opshaug sier dette er i henhold til klubbens plan.

– Ting har bare tatt litt tid, sier han.

Collin vil ikke blir heltidsansatt trener i klubben som har tatt poeng i to av fire eliteseriekamper så langt.

– Vi er i dialog med flere potensielle arbeidsgivere, bekrefter Opshaug.

Nytrener Roger Collin har vært opptatt av innebandy i flere tiår.

– Innebandyen er, og har vært, en stor del av mitt liv. Nå vil jeg ta opp trenerkarrieren igjen etter satsning på dømming i fem år, sier han.

Collin fortsetter:

– Dette er en utfordring jeg virkelig ser frem imot. I tillegg til innebandyen lokker eksotiske Narvik og den ville, flotte naturen her oppe.

Kontakt tidlig

Klubben hadde første kontakt med Collin allerede i mai. I forbindelse med Umeå Scandic Open i begynnelsen av september, tok Narvik Wizards en ny prat med ham, og fant at forutsetningene for et samarbeid var til stede. Sist helg besøkte Collin Narvik. Da fikk han møte spillerne, se kampen mot NOR 92 og utforsket Narvik med omland. Før han dro hjem signerte Roger en treårskontrakt med Wizards.

– Jeg gleder meg til å flytte til Narvik og trene denne herlige gjengen. Jeg har sett kapasiteten i laget, og tror vi har en god mulighet til å sikre ny kontrakt i eliteserien, avslutter den sympatiske svensken.