Ben Hermans stakk av med seieren på den tredje Artic Race-etappen etter en tøff avslutning. Odd Christian Eiking ble nummer to, kun få centimeter bak belgieren.

Norske Fredrik Dversnes satt i lørdagens brudd, men det var aldri noen sjanse for at det skulle gå inn. Det var nemlig en meget tøff stigning som ventet rytterne på slutten av etappen, og bruddet ble hentet inn med drøye tre kilometer igjen.

Noen tøffe stigninger gjorde at det var tid for klatrerne å gjøre opp om seieren. Det var en tøff siste del av løpet der rytterne skulle opp en stigning på 3,7 kilometer med 7,8 prosent stigning.

Flere norske ryttere var ventet å være med i seierskampen på etappen. Både Odd Christian Eiking, Andreas Leknessund og Kristian Aasvold var fremme i hovedfeltet da de tok igjen bruddet før den siste stigningen.

De kom med i en liten gruppe i front med 1,5 kilometer igjen. Eiking var så med da Ben Hermans og Victor Lafay dannet en trio på slutten. Der var Hermans sterkest og vant.

Rittet avsluttes søndag med en etappe fra Gratangen til Harstad på 163,5 kilometer. Den etappen inneholder også tøffe stigninger, der de skal over en 1.-kategoristigning tidlig på etappen.

(©NTB)