Jacobsen til topps i Finland

VANT: Vera Jacobsen, vinner av Arctic Tours Arctic Small Trophy. Andre og tredjeplassen ble sikret av to finske ryttere.

VANT: Vera Jacobsen, vinner av Arctic Tours Arctic Small Trophy. Andre og tredjeplassen ble sikret av to finske ryttere.

Artikkelen er over 3 år gammel

I finske Rovaniemi tok rutinerte Vera Jacobsen fra Skjomenrytterne en sterk internasjonal seier på hesteryggen,

DEL

Sist helg var to av Skjomen Idrettslags ryttere i Rovaniemi, for å delta på Arctic Tour.

Dette er et årlig stevne som favner mange ryttere fra nord og midt i Finland og Sverige. Skjomen IL ryttergruppe stilte med to ekvipasjer; Runa Remen Hofstad, med «Kaiser TP» og Vera Jacobsen med «Elantier de La Cour».

Til vanlig fotballbane

Arenaen i Rovaniemi befinner seg på travbanen i Mäntyvarra. Selve konkurransebanen er til vanlig fotballbanen, i midten av travbanen. Underlaget er gress. Å ri på gress krever mer enn på grus/sand.

Hestene må ha lange gressbrodder (pigger) for å unngå og gli, sier den ene av de lokale deltakerne, Vera Jacobsen.

Torsdag ble i hovedsak benyttet til nærmere inspeksjon av anlegget. Runa og «Kaiser» var blant de første til start fredag. Ekvipasjen startet stevnets første klasse, 90cm hest. De fikk en flott runde og kom igjennom klassen med en liten bom i bakken.

Neste klasse var 100cm hest. «Kaiser» er en tøff hest, som har mye vilje. Denne viste han til fulle og tok innersvingen da han fikk sjansen. På større stevner i utlandet er man ute av etter to stopp.

Med godt mot startet Runa 100cm hest både lørdag og søndag. Med masse nye inntrykk og mer stevneerfaring var Runa totalt sett fornøyd.

Noen bommer

Vera og «Ella» startet 130cm hest fredag. Med feilfri og fin fase 1, gikk de direkte til fase 2. Dessverre mista rytteren noe fokus og det ble to bommer i bakken her. Det holdt likevel til andreplass i klassen.Lørdagens klasser, 120cm og 130cm hest innbød til fin flyt i banene. Hesten var lydig og energifull og Vera red bra, men ekvipasjen fikk likevel ett riv i hver klasse. Klasse 120cm var kvalifiseringsklasse til Arctic Trophys Small Tour. De 15 beste ble her direktekvalifisert til finalen. Som nummer 11 var Vera kvalifisert.

Til topps

 Etter inspeksjon av banen søndag var ekvipasjen klar. «Ella» og Vera er relativt rutinerte på denne vanskelighetsgraden og red første finalerunde rolig og feilfritt. Totalt ni av de 15 kvalifiserte ekvipasjene red feilfri førsteomgang. Disse var dermed klar for omhopping. Denne gikk på feil og tid. Flere red raske og feilfrie runder, og det var duket for at også Vera og «Ella» skulle gjøre det samme.

«Ella» er en liten, men svært rask hest. Etter en ny feilfri, og rask runde sikret de seg seier i Arctic Tours small Trophy.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags