Historisk pris

GRATULERTE: Styreleder for Høgskolen i Narvik, Åge Danielsen, overleverte forskerprisen 2013 til en svært fornøyd Dag Lukkassen. En tidligere veileder beskriver Lukkassen som en enestående norsk matematiker.  Foto: Fritz Hansen

GRATULERTE: Styreleder for Høgskolen i Narvik, Åge Danielsen, overleverte forskerprisen 2013 til en svært fornøyd Dag Lukkassen. En tidligere veileder beskriver Lukkassen som en enestående norsk matematiker. Foto: Fritz Hansen

Artikkelen er over 4 år gammel

Wivi-Ann Tingvoll, Dag Lukkasen og Ole Greger Lillevik ble de første til å innkassere HiNs forsknings- og formidlingspriser.

DEL

Formidlingsprisen 2014 ble delt mellom førstelektor Ole Greger Lillevik og førstelektor Wivi-Ann Tingvoll ved avdeling for helse og samfunn ved HiN.

– Noe av det største

Forskningsprisen 2013 ble utdelt til professor Dr.scient. Dag Lukkassen.
Det var en åpenbart glad Lukkasen som takket for prisen som ble utdelt i siste styremøte til Høgskolen i Narvik.
– Det å bli satt pris på av sine egne på denne måten, er noe av det største jeg har opplevd, sa han.
Det var professor Lars-Erik Persson som foreslo Lukkasen, og forteller at han har latt seg imponere voldsomt av sin tidligere elev; som stipendiat i Tromsø i 1993, med Persson som veileder. Han sier:
– Jeg har til sammen vært med å veilede mer enn 50 personer fram til doktorgrad i matematikk, og blant disse har Dag Lukkassen en helt unik plass.
– I min tid som president i det Svenske Matematikersamfunn lærte jeg meg det norske matematikkmiljøet å kjenne, og jeg vil uten tvil hevde at Dag Lukkassen er en av de nålevende norske matematikere som har imponert meg mest.

Ung professor

– Lukkassen ble professor i matematikk på rekordtid. Fra han tok doktorgraden i matematikk i 1996 tok det ikke mer enn 3,5 år før han fikk personlig opprykk til professor i matematikk i år 2000.
– Det hører med til sjeldenhetene at noen blir professor i så ung alder som Lukkasen, både i Sverige og Norge, sier Persson.

Artikkeltags