Getliga: – Vi har takket ja. Bardal er med videre. Vi må øke budsjettet med 1,5 til 2 millioner

Det gode samarbeidet mellom Narvik Hockey, ved leder Stig Winther tv), og hovedsamarbeidspartner SpareBank 1 Nord-Norge, ved banksjef i Narvik, Bjørn Bardal, fortsetter, ifølge Stig Winther.

Det gode samarbeidet mellom Narvik Hockey, ved leder Stig Winther tv), og hovedsamarbeidspartner SpareBank 1 Nord-Norge, ved banksjef i Narvik, Bjørn Bardal, fortsetter, ifølge Stig Winther.

Narvik Ishockeyklubb sa torsdag ja til å delta i Getligakvalifisering, og dermed også opprykk til Get-ligaen om laget blir blant de to beste i kvalifiseringen. – SpareBank 1 Nord-Norge er med på ei økning, og budsjettet skal opp fra vel seks millioner i dag til nærmere åtte millioner, sier leder Stig Winther i Narvik Ishockeyklubb.

DEL

De tre lagene fra 1. divisjon som kjemper om to plasser i Getligakvalifiseringen i ishockey, hadde frist på seg til torsdag klokken 1200. Innen den tid måtte Narvik Hockey, Comet og Grüner ha svart ishockeyforbundet om de takker ja til Getligakvalikplass.

Har svart ja

Comet hadde allerede svart ja. Grüner ga også beskjed at de ønsket å spille Getkvalik. Her søkes det også om dispensasjon siden Grünerhallen ikke er godkjent i utgangspunktet.

- Forbundsstyret behandler søknaden om dispensasjon i løpet av helgen, sier Grethe Fjeldstad i Norges Ishockeyforbund.

 Narvik Hockey hadde planlagt å ha et møte om saken torsdag kveld. Det var fordi klubben trodde fristen gikk ut ved midnatt, og ikke klokken 1200 på dagen. Dermed måtte leder Stig Winther kontakte samtlige styremedlemmer onsdag.

– Jeg har snakket med de andre i styret. Vi har takket ja til å delta i Getligakvalifiseringen. Det var en enstemmig avgjørelse i styret, sier han.

Narvik Hockey har dermed en ny sjanse til å rykke opp i Get-ligaen, den tredje siden i mars 2018.

Tredje mulighet

* I den første muligheten tapte Narvik den siste og avgjørende Getkvalikkampen mot Ringerike på bortebane i mars 2018. Hadde den matchen stått uavgjort etter ordinær tid, så ville Narvik og ikke Ringerike spilt i Get-ligaen i 2018.

* På forsommeren i 2018 fikk Narvik sin andre sjanse. Denne gang «gratis», uten kvalikspill. Da Lørenskog trakk laget sitt ble Narvik tilbudt Getligaplassen. Etter overveielser takket styret nei, av flere hensyn, som økonomi og serieoppsett/avvikling.

* Nå er klubben en av tre som kan nå de to kvalikplassene fra 1. divisjon, og er på det nærmeste klar for kvaliken med flere kamper til gode på sine konkurrenter Comet og Grüner. De to sistnevnte møtes også igjen onsdag, der minst ett av lagene må avgi poeng. I tillegg møter Narvik bunnlaget Storhamar YA til to kamper i Nordkraft Arena i helgen. Det skal normalt være seks poeng, selv om matchene selvsagt skal spilles.

Lokomotiv med

 Leder Stig Winther, resten av styret og klubben forbereder seg til kvalifisering, og mulig opprykk til Get-ligaen. Det betyr også at omsetningen må opp.

– Vi må øke budsjettet med 1,5 til 2 millioner kroner rykker vi opp. Fra rundt seks millioner i dag til 7,5/8 millioner, sier han.

Winther innrømmer at det betyr knallhard jobbing på inntektssiden, og kontrollerte utgifter. Narvik Hockey har vært i kontakt med flere av sine samarbeidspartnere. Det inkluderer lokomotivet – SpareBank1 Nord-Norge Narvik. Stig Winther er godt fornøyd med sine samarbeidspartnere, og ikke minst sin generalsamarbeidspartner.

– Vi har snakket med Sparebank 1 Nord-Norge. De har sagt at de ønsker å være med på å få et nordnorsk lag opp i Get-ligaen, sier Winther.

Klubblederen ønsker ikke å gå ut med hvor mye mer penger banksjef Bjørn Bardal og co. legger på bordet.

– Jeg går ikke ut med noe beløp, men det jeg kan si er at det er ei betydelig økning, fortsetter han.

Kamper torsdag og søndag

Narvik Hockey har vært på møter i forbundet angående hvordan en Getsesong kan komme til å se ut for laget når det gjelder kampdager.

– Slik det ser ut spiller vi kamper hjemme torsdag og søndag, mot to forskjellige lag. Det betyr at det kan bli Stavanger Oilers en torsdag og Vålerenga søndag. Da kan hyttefolket komme på match torsdag kveld, dra på hytta fredag ettermiddag og komme ned igjen søndag middag, påpeker han.

Når det gjelder bortekampene til Narvik, så sier Winther at de kan spilles fredag og søndag i utgangspunktet, også det mot to forskjellige motstandere.

Bekrefter

Generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund bekrefter det Winther sier, om kampdager for Narvik om klubben spiller i Get-ligaen.

– Ja, det stemmer i utgangspunktet. Men lagene kan også bli enig om at de kan spille en annen dag. Noen klubber kan de bli enige med motstander om å spille kamp lørdag, at det kan være best med tanke på publikum, fortsetter han.

PS. Narvik Hockey måtte søke om dispensasjon om å få spille sine Getkvalikkamper i Narvik, det fordi Nordkraft Arena i utgangspunktet ikke er godkjent for spill i Get. Blant annet oppfyller ikke hallen krav om antall sitteplasser. Den dispensasjonen klubben fikk foran kvalifiseringen i 2018, får de også i 2019, bekrefter Grethe Fjeldstad i Norges Ishockeyforbund.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags