Gå til sidens hovedinnhold

Avslutter flysøk etter savnet vernepliktig

Artikkelen er over 2 år gammel

Dårlig sikt skaper utfordringer i søket etter en vernepliktig mann som er meldt savnet fra kystvaktskipet «Nordkapp».

Klokken 18.40 lørdag kveld melder Hovedredningssentralen (HRS) i Nord-Norge et de trapper ned søk etter den vernepliktige mannen som er savnet fra Kystvakt-skipet «Nordkapp».

Det er antatt at mannen har falt over bord.

Fortløpende vurdering

På grunn av dårlig vertikal sikt blir ikke ytterligere helikopter fra Sysselmannen på Svalbard satt inn i søket. Kystverkets fly returnerer også til fastlandet lørdag kveld, opplyser HRS.

- Det blir vurdert løpende om endringer i været gjør at det settes inn fly igjen, skriver HRS på sine nettsider.

Like etter klokken 10 lørdag formiddag ble HRS varslet at et besetningsmedlem på «Nordkapp» var savnet. Mannen, som var om bord på skipet som en del av førstegangstjenesten, var da sist observert i 02.30-tiden natt til lørdag. Da befant skipet seg om lag 50 nautiske mil, eller 93 kilometer, nord-nordvest for Bjørnøya.

Flere fartøyer

Fra siste, sikre observasjon til mannen ble meldt savnet, hadde skipet forflyttet seg 70 nautiske mil (130 kilometer) sørøst, til en posisjon like øst av Bjørnøya.

Selv om flysøket nå avsluttes, disponerer «Nordkapp» en rekke andre ressurser, som Kystvakt-skipet «Barentshav» og rundt 15 sivile fartøyer, som alle har fått tildelt sine søkeområder.

Sysselmannens fartøy «Polarsyssel», som var i transit fra Longyearbyen, er permittert siden det er tilstrekkelige fartøysressurser i søket allerede, melder HRS.

Kommentarer til denne saken