I helgen var det sammensatte laget til Nor håndballklubb og Harstad håndballklubb jenter 16 år, ute i kvalifiseringen om retten til spill i regionserien 2022-2023, kamper over fem helger mot lag fra Nordvestlandet, Trøndelag og nordover. Tre nordnorske lag skulle videre fra de to kvalifiseringene i landsdelen. Vinner av hver gruppe pluss beste toer, i antall poeng og målforskjell.

Drama

Etter to seire – mot Landsås og Bodø HK, så ventet Junkeren i ren gruppefinale søndag i Bodø. Vinneren ville være klar for regionserien, mens beste toer av de to gruppene også fikk plass. Nor tapte 13–17 mot favoritten Junkeren. Da ville alt avhenge av hvor mange poeng og hvordan målforskjellen til toeren i den andre gruppe så ut. Her kom dramaet inn, og mer spennende kan det ikke bli.

– Vi hadde samme poeng og målforskjell som (toer i den andre avdelingen) Alta, men gikk foran på antall scorede mål, sier en glad Nor HK-trener Fredrik Dahl Kristiansen. Han melder om stor glede da nyheten om plass i den nye serien ble kjent.

– Her er det god stemning sier Fredrik og legger til at han er positivt overrasket over det jentene fra Narvik og Harstad presterte.

– Vi har ikke hatt mange samlinger, men jentene har vært gode her nede. Kanskje enda bedre enn jeg hadde trodd, røper treneren.

I ny kvalik – i Oslo

Når kampene i den nye delnasjonale serien starter vet han ikke.

– Det blir over fem helger, både i 2022 og 20234, sier han.

Det Dahl Kristiansen vet, er at disse jentene skal ut i ny – og enda tøffere – kvalik om to helger. Da blir det ikke buss, men flytur til hovedstaden.

– Vi reiser med samme lag til Oslo og skal prøve å komme til den nasjonale Bringserien. Det blir nok enda tøffere, der to av fire lag i gruppen går videre samt at det er en mulighet for lag som blir nummer tre også, skyter han inn.

Resultater regional kvalik håndball J 16, Bodø:

Nor HK-Landsås 20–14

Nor HK-Bodø HK 25–13

Nor HK-Junkeren 13–17

Junkeren, Bossekop og Nor HK videre til regional serie med lag fra Nordvestlandet og Trøndelag 2022–2023

Nor HK (og Harstad). Troppen som var i Bodø:

Mishana Murugananthan, Siri av Ekenstam, Kamilla Waclawska, Marte Dahl Arnøy, Andrea Heitmann Karlsen, Selma Collin, Erle Kristensen, Maia Kleiving, Ebrikke Riishaug Nøstdahl, Mia Bones Reinholdtsen, Aurora Madssen, Malin Johnsen, Mathilde Fossheim, Amalie Strømholt-Kristiansen og Marte Johnsson.