Starter opp flunkende nytt samarbeid

UiT Narvik.

UiT Narvik. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Kunnskapsparken Nord AS (KUPA) melder at noe helt nytt er på trappene. For 23. mai går de i gang med KUPA Innovasjonsstudent.

– KUPA Innovasjonsstudent knytter bedrifter til studenter ved UiT gjennom deltidsarbeid over ni måneder, skriver KUPA i en e-post til Fremover.

Videre melder de at målet er å øke kompetansen på utvikling og innovasjon i næringsliv og studentmiljø i triangelet Harstad-Narvik-Finnsnes med omland.

– Det er også viktig å gjøre næringslivet og studentene kjent med hverandre før studentene er ferdig utdannet for å sikre rekruttering til regionen, heter det fra kunnskapsparken.

Studenter skal utplasseres i ulike bedrifter, og både i offentlig og privat sektor. De kan havne i alt fra nyoppstartede gründervirksomheter til godt etablerte.

– Arbeidsoppgavene blir definert ut fra virksomhetens behov og studentens kompetanse. Gjennom de 9 månedene prosjektet gjennomføres, vil studenter, bedrifter og universitetet møtes gjentatte ganger for å skape gode koblinger og arenaer for næringsliv, akademia og forskning, forklarer KUPA.

På det første møtet 23. mai samles vel ti bedrifter som skal delta på en samling ved UiT Harstad. Bedriftene kommer fra Midt-Troms, Senja, Harstad og Narvik. Inntil videre det cirka 14 stillinger som er klare til å lyses ut for UiTs studenter i Narvik, Harstad og Tromsø.

Artikkeltags