Påskeaften går denne fristen ut

Behovet for sykepleiere kommer bare til å øke i fremtiden, det er derfor på mange måter et smart og sikkert valg, sier Asbjørn Bartnes, kommunikasjonsdirektør ved UiT. (Foto: arkiv)

Behovet for sykepleiere kommer bare til å øke i fremtiden, det er derfor på mange måter et smart og sikkert valg, sier Asbjørn Bartnes, kommunikasjonsdirektør ved UiT. (Foto: arkiv)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag er fristen for å søke høyere utdanning.

DEL

15. april er datoen du må huske dersom du har planer om å studere høyere utdanning fra høsten av.

Stor pågang

Kommunikasjonsdirektør ved UIT – Norges arktiske universitet, Asbjørn Bartnes, opplyser at tallene for søkere til universitetet er høyere enn noensinne.

– I fjor kunne Samordna Opptak melde om at Universitetet i Tromsø hadde en økning på 9,17 prosent fra året før, på landsbasis var økningen på 2.2 prosent, forteller han.

7 236 søkere hadde i 2016 universitetet på førsteplass over studieplassene de ønsket å studere ved. Det er 608 flere enn året før.

– Det viser at vi er attraktive for unge. Studieretninger som har hadde stor fremgang i 2016 er blant annet fiskerifag og dronepilot, sier Bartnes.

Teknologi for fremtiden

Sistnevnte ble tilbudt for første gang høsten 2016. 73 søkere valgte droneteknologi som sitt førstevalg. Det er kun 30 studieplasser.

– Det er veldig positivt at det er så stor interesse for å bli droneingeniør. Jeg tror årsaken til at så mange ønsker å bli dronepilot har å gjøre med at det er en relativt ny industri som er i sterk vekst, sier prosjektleder Håvard Mjøen ved Institutt for ingeniørvitenskap og sikkerhet.

Dette velger flest

De mest populære studieretningene ved Universitetet er sykepleierutdanningen, rettsvitenskap og profesjonsstudiet i medisin. Disse utgjorde i 2016 til sammen 1 843 søkere.

– Særlig sykepleieryrket er en sikker sysselsetting i tider hvor økonomien går litt tregt. Behovet for sykepleiere kommer bare til å øke i fremtiden, det er derfor på mange måter et smart og sikkert valg, sier Asbjørn Bartnes. 

Søknadsfristen for søkere ved Samordna Opptak er 15. april. Ellers har universitetet andre selvstendige søknadsfrister for blant annet flygeutdanning og kunstfag.

Artikkeltags