Komitéfordelingene for Høyre klar

Artikkelen er over 1 år gammel

I dag ble de klart hvem som skal lede de ulike fraksjonene i Høyre.

DEL

Høyre i Nord-Norge vil være representert i næring, transport- og kommunikasjon, utdanning og familie- og kultur.

Det skriver Høyre i Nord-Norge i ei pressemelding.

Margunn Ebbesen skal lede Høyres fraksjon i næringskomiteen og Kent Gudmundsen skal lede utdanningsfraksjonen. I tillegg er Ebbesen valgt inn i Høyres gruppestyre.

- Dette er svært gledelig for oss i nord. Det er en stor tillitserklæring at Margunn Ebbesen får lede arbeidet i næringskomiteen og Kent Gudmundsen skal lede arbeidet i utdannings- og forskningskomiteen. Det betyr at to av fire representanter i nord har fått lederverv i Høyres stortingsgruppe, sier nyvalgt stortingsrepresentant og leder i Nordland Høyre, Jonny Finstad.

- Jeg ser frem til å ta fatt på det viktige arbeidet i næringskomiteen. Vi har et enormt vekstpotensial for landet, men ikke minst for oss i nord. Alt fra verdiskaping innen sjømatnæringen, til reiseliv, mineraler og landbruk. For ikke å glemme viktig gründerpolitikk som skal skape flere arbeidsplasser langs kysten vår. Dette arbeidet ser jeg frem til å lede, sier stortingsrepresentant Margunn Ebbesen.

- Som ny på Stortinget er jeg svært glad for å få oppfylt mitt førsteønske da familie- og kulturpolitikken er noe jeg virkelig brenner for. Dette er et politikkområde som betyr mye for den enkelte og ikke minst for mange lokalsamfunn i nord. Alt i fra idretts- og kultursatsing, til frivillighet og barnevern. Spesielt sistnevnte område er viktig for meg, at vi ser det enkelte barn og sikrer alle en god oppvekst, sier stortingsrepresentant Marianne Haukland.

- I nord har vi store avstander. For meg er derfor den ambisiøse satsingen som vi har lagt opp til gjennom nasjonal transportplan svært viktig å følge opp og forsterke for oss i landsdelen. Dette er viktig for vår konkurransekraft og for å kunne ta ut potensialet for vekst, og ikke minst nå ut til markedene med våre produkter, sier stortingsrepresentant Jonny Finstad.

- Trolig vil en av våre største utfordringer i landet, men spesielt i nord være å sikre landsdelen kvalifisert arbeidskraft med riktig utdanning. For mange faller fra og i nord har vi behov for fortsatt styrket innsats. Skal vi lykkes må vi levere alt i fra en god barnehage med kvalitet, til en skole med tidlig innsats og økt satsing hele veien til en høyere utdanning. Vi må også legge til rette for å levere forskning i verdensklasse, sier stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H).

Artikkeltags