Strandryddeaksjonen tok av - de første søppelsekkene ble revet bort

Folk har ryddet så mye at det ble fritt for søppelsekker. Nå har HRS og kommunen fylt på. Mona Steinbakken på rådhuset er klare med flere poser for de som vil rydde ei strand.

Folk har ryddet så mye at det ble fritt for søppelsekker. Nå har HRS og kommunen fylt på. Mona Steinbakken på rådhuset er klare med flere poser for de som vil rydde ei strand. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

- Vi innså fort at vi hadde fått altfor lite sekker til aksjonen.

DEL

De første sekkene til strandryddeaksjonen ble levert ut til kommunene i Ofoten i forrige uke. De ble revet bort.

- Vi innså fort at vi hadde fått altfor lite sekker til aksjonen.

Det sier Marielle Eriksen, informasjonsansvarlig i Hålogaland Ressursselskap.

I en pressemelding forteller hun at HRS og Narvik kommune nå har fått påfyll av sekker, og er klare for å dele ut til ryddelag. De første sekkene "ble revet bort" av folk som ville fylle dem med søppel fra strendene i området.

Den nasjonale aksjonen var i forrige uke, men den lokale aksjonen er denne uken.

- Det er mange som gjennomførte ryddeaksjon i forrige uke, men det er også mange som har meldt inn at de skal gjennomføre en ryddeaksjon i løpet av dagene som kommer. Engasjementet har vært stort, sier Marielle Eriksen.

Alt fra grupper av venner, enkeltpersoner, familier, lag og foreninger, redningsetater og bedrifter har bidratt i aksjonen opplyser HRS i pressemeldingen.

Meld fra hvor sekkene er

HRS henter sekker som er fylt med søppel - men da må de vite hvor sekkene står.

- For å holde oversikt over hvilke steder som blir ryddet ønsker vi at alle som rydder registrerer aksjonen sin på ryddeportalen. Men vi vet også at mange bare ønsker å rydde en sekk her og der, og ikke ser behovet for å lage en aksjon på det, skriver HRS i pressemeldingen.

Her kan du registrere en ryddeaksjon slik at sekkene med søppel blir hentet.

- Da er det viktig at man sender oss en melding, en e-post eller ringer og forteller oss hvor sekkene står. Vi har ikke mulighet til å kjøre rundt og lete etter gjensatte sekker, sier Marielle Eriksen hos HRS.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken