Slik skal de få elever i Narvik-regionen til å finne løsninger for plastproblematikken

Hedda Eldøen er prosjektleder i Ungt Entreprenørskap Nordland. Nå skal de samarbeide med HRS om å få bærekraftig utvikling inn i skolen som tverrfaglig tema i Narvik-regionen.

Hedda Eldøen er prosjektleder i Ungt Entreprenørskap Nordland. Nå skal de samarbeide med HRS om å få bærekraftig utvikling inn i skolen som tverrfaglig tema i Narvik-regionen. Foto:

Fra neste skoleår innføres Smart Plast i alle læreplanene i Nordland.

DEL

Smart Plast er skapt for å legge til rette for bærekraftig utvikling som tverrfaglig tema, ifølge en pressemelding fra Ungt Entreprenørskap Nordland.

Ungt Entreprenørskap har fått med seg Hålogaland Ressursselskap IKS (HRS) på laget for å starte opp prosjektet i flere kommuner i Narvik-regionen.

Ny læreplan

Fra nå skal elever lære om grunnleggende dilemmaer og utviklingstrekk i samfunnet, og hvordan de skal håndteres. Skolen skal bidra til at elevene utvikler naturglede, respekt for naturen og klima- og miljøbevissthet.

– Det er mye som læres i en sånn type aktivitet som Smart Plast. Elevene får jobbe med en viktig problemstilling som handler om miljø, være kreative og ikke minst samarbeide mye for å finne fram gode ideer, skriver Tore Tverbakk, undervisningssjef i Bodø kommune.

Gjennom fem faser skal elever på mellomtrinnet gjøre undersøkelser, søke kunnskap, tenke kreativt og utvikle innovative løsninger for å løse plastproblemet.

Les også:

Viktig i nord

Ungt Entreprenørskap viser til at det hvert år havner 6,4 millioner tonn (8 millioner tonn ifølge World Wildlife Fund, red.anm.) søppel i verdens hav, der mellom 70 og 80 prosent er plast, ifølge pressemeldingen.

Målet er å øke barns bevissthet om de miljømessige konsekvensene ved bruk av plast, og plast som avfall på land og på sjø. Dette er et aktuelt tema, og ved bruk av metoden Smart tilknyttet temaet, ser vi at vi kan skape gode holdninger hos elevene på et tidlig stadium, skriver prosjektleder Hedda Eldøen i Ungt Entreprenørskap Nordland.

Ved utgangen av 2020 skal over 1200 elever i Nordland ha gjennomført programmet som er planlagt videreført i to år. For å nå målene ønsker Ungt Entreprenørskap og HRS flere samarbeidspartnere.

Les også:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken