Sist lørdag var det humanistisk navnefest for 4 små jentebarn i regi av Human-Etisk Forbund Ofoten Lokallag. Seremonien foregikk på Quality Hotel Grand Royal Hotell i Narvik med mange gjester i år. Humanistisk navnefest avvikles vanligvis første lørdag i juni, men på grunn av pandemien ble det 16. oktober i år.

Gjestene fikk komme inn i salen først, og til innmarsj ble navnebarna og foreldre vist inn i lokalet etterpå.

Bjørn Harald Larsen og Kristin Lian sto for musikk og sang som tidligere år: Innmarsj, Teddybjørnens vise, Lillebrors vise, Mammas beste venn, og Lykkeliten som allsang.

Velkomsthilsen ble i år fremført av Helge Langerud Heikkilä, seremonirådgiver i Human-Etisk Forbund. Han sendte oss en e-post tidligere og spurte om han kunne få være i lag med oss denne dagen. Det fikk han selvfølgelig og da fikk han æren av å ha velkomsthilsen.

Hovedtalen ble fremført av Julie Marie Frette Skoglund. En vakker tekst historisk knyttet til navnene til navnebarna og til FNs barnekonvensjon. Et lite klipp fra Julies tale:

«I dag er det altså disse fire flotte jentene vi skal feire, en skikkelig “girl power”-dag. Fire jenter som alle skal ut i verden og lære, vise, oppdage, bli kjent med, og finne sin plass i samfunnet. De har fått navn som forplikter, men som også kan gi de den styrken det trengs for å finne sin vei og sin framtid som jenter her i verden. Kule, sterke jenter som Malala og Gretha har trødd opp deler av leia, men dere må hjelpe til å gjøre stien bredere, slik at veien stadig blir større og enklere for jenter å finne fram, synes og merkes!»

I år ble scenen tatt i bruk både for talere, overrekkelse av navnetavlene og rosene til barn og foresatte. Scenen var pyntet med flagg og blomster som alltid.

Vi fikk inntrykk av at navnebarnas foresatte og gjester var fornøyd med seremonien.

Vi fikk nyttige tips av seremonirådgiver fra HEF sentralt som var veldig fornøyd med opplegget vårt.

Navnefestutvalget 2021 Human-Etisk forbund Ofoten Lokallag har bestått av Eilin Sundelin, Vera Lindberg og Dagny Pettersen.

Narvik 18. oktober 2021