Med automatvåpen på hotelltak i Narvik

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er Heimevernet som er der for å løse et oppdrag på øvelse.

DEL

Denne uken har Hæren en stor militærøvelse «Joint Reindeer». Øvelsen foregår mellom Evenes i sør og Bardufoss i nord.

Samtidig har HV 16 sin egen øvelse «Åsgard».

Personell fra Heimevernet kan dukke opp i Narvik tirsdag og onsdag. Bildet øverst viser personell fra HV16 på taket av Quality Hotel Grand Royal i sentrum av Narvik.

– Det er Heimevernet som er der for å løse et oppdrag i forbindelse med øvelsen som er nå, sier informasjonsbefal i HV 16, Jonny Karlsen til Fremover.

Han forteller at samtidig som hæren og allierte styrker har øvelsen «Joint Reindeer» benytter HV16 anledningen til å ha sin egen øvelse, knyttet opp mot hærens.

– Samordnet og integrert mot hærens øvelse. Litt på de samme stedene, men også litt andre steder, sier Jonny Karlsen.

Informasjonsbefalet opplyser til Fremover at man ikke vil merke mye til øvelsen i Narvik, selv om det kan dukke opp bevæpnet personell tirsdag og onsdag.

– Vi øver på offensive og defensive operasjoner under vinterforhold. En stor del av øvelsen for oss er å kunne øve sammen med Brigade Nord og de andre allierte styrkene som er her. Oppgavene er de samme som Heimevernet har, sikring av viktig infrastruktur, overvåkning og kontroll. Vi ønsker å teste oss selv sammen med andre aktører, både Brigade Nord, allierte styrker og noen sivile etater, sier Jonny Karlsen.

Mens hæren deltar med rundt 5.000 mann har HV 16 mellom 600 og 700 i sving.

Artikkeltags