Hva føler vi nå som skolevedtaket er gjort?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Tomhet. Og maktesløshet. Det er kanskje de sterkeste følelsene vi sitter igjen med etter høstens skolestrukturdebatt.

Det er trist at skolebyggene i kommunen ikke har blitt vedlikeholdt. Det er trist at innbyggertallet i kommunen går ned.

Det er trist at et nybygg, som i utgangspunktet skulle samle byens to ungdomsskoler, endres underveis i prosessen og ender opp med å sette så sterke føringer på den kommende skolestrukturen at det blir umulig å velge en annen løsning enn den som ble vedtatt.

Det er trist at mange ungdomsskoleelever ikke kan fortsette å gå på skole i sitt nærmiljø til høsten.

Det har vært et stort engasjement. Det er mange som har brukt tid på å sette seg inn i saksdokument og på å skrive høringssvar. Det er trist at det ikke har betydd nok. At alle argumenter for å bevare ungdomstrinnene må vike på grunn av budsjett, driftskostnader og arealeffektivisering.

Det er trist at vår lokalavis ikke har vært flink å se saken fra flere sider. At de har bidratt til å forsterke følelsen av at mye er avgjort før det er vedtatt. Det er trist at alle som har sagt: «Hvorfor gidder dere? Det har ingenting å si» fikk rett.

Det er trist å være en av skolene som rammes av endringene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken