Det blir rare, sære, vidunderlige og skranglete sanger når duoen Raindogs tar publikum med på et dypdykk i det forunderlige og herlige universet til Tom Waits. I kveld torsdag er duoen som utgjøres av vokalist Ole Johnny Stensland og pianist Ole Jonas Storli på plass i Mørkholla for å spre Waits’ musikalske budskap i sin egen tapning. Det er noe de har gjort siden 1999 gjennom flere hundre konserter i inn- og utland. Til skrevet skryt og stående applaus.

Det skal ikke mye fantasi for å tippe at duoens kunstnernavn er hentet nettopp fra Tom Waits’ åttende studioalbum og kreative høydepunkt, «Rain Dogs» – et album som sikret artisten sin rettmessige plass i rockens panteon. Men ikke bare det mesterverket. «Swordfishtrombones», «Bone Machine», «Alice», «Blood Money», «Real Gone», «The Black Rider», kanskje det mest originale av alle Tom Waits’ sære album, og den merkelige overdosen «Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards» er også påler i den kompromissløse artistens store diskografi.

Vi vil tro at med Ole Johnny Stenslands fantastiske stemme og Ole Jonas Storlis utrolige pianospill blir det en flott opplevelse for alle, enten de er blodfans eller bare vil bli kjent med Waits’ unike musikalske kosmos. Tro om ikke vår egen dyktige tolker, Torbjørn Dåbach, blir å finne blant tilhørerne?

Ikke for sarte sjeler?

Eks-narvikingen Erlend Osnes har besøkt Narvik en rekke ganger. Nå er han her igjen, fortynnet og ufiltrert med sitt tredje standupshow, og har nesten solgt ut salen. Da han var her i 2019, skrev vi: «Å tilstrebe originalitet og levere intelligent tullball med alvorlige undertoner er en vanskelig øvelse. Skal det funke er man nødt til å ha noe å fare med.» Og konkluderte med at det hadde han. Dog med noen vel drøye og platte småsteiner i standup-skoa. Denne gang skal det vitses om kjærligheten, og kanskje fraværet av denne og alt midt imellom (?). «Kjærleik» heter forestillingen prosaisk nok – uten at vi på noen måte tror det blir fantasiløst, kjedelig og stille i salen. Tvert om. For i Narvik er Osnes på hjemmebane.

Hipp hurra for Bamsefar!

«Hakkebakkeskogen er en diktet liten verden som på mange måter kan minne om vår egen store verden», forklarte Thorbjørn Egner om det universet han skapte i 1953. Enkel filosofi og et enkelt univers som alt overveiende handler om at vi skal være venner og ikke spise hverandre. Det er jo et par, tre despoter i vår tid som gjerne kunne høre litt på Lille Morten Skogmus: «Vi kunne ha det godt her i skogen, hvis alle var venner og de store lot de små være i fred.» Hva alt om er, så kommer hele menasjeriet til Narvik kulturhus på førstkommende mandag i regi av Norges største private turnéteater, Victoria Productions. De vil at vi skal feire at Hakkebakkeskogen, og ikke minst Bamsefar, fyller 70 år i år. Hipp, hipp!

Lett lødig sang og retro-basar

Onsdag 15. februar om kvelden blir det «Syng med oss» på Narvik menighetshus i regi av Narvik kirkekor. Det melder ingen ringere kantor Grøm. Og videre: Dette er et tradisjonelt allsang-arrangement, stappet og struttende med fin korsang, kafeteria med deilige kaker og rundstykker. Og det spennende åresalget.

Og akkurat det siste tror vi (som fører det her i "pennen") er et litt nostalgisk og bærekraftig loddsalg, en basar der varige «årer» med mange tall selges i flere omganger og erstatter tradisjonelle loddbøker. Kirken den er et gammelt hus.

Allsangen ryktes å være mangfoldig og av det lett lødige slaget. Om det i denne sammenheng betyr ren og verdifull eller lett og spøkefull, vites ikke. Den som møter opp, får se og høre. Og synge. Fint blir det garantert.

På Malmen råder DJ-ene i helga. DJ SixCap styrer showet fredag, mens DJ Siggi-B står for musikken lørdag. Og på Trappa blir det hæla i taket med Kristian Andresen, antageligvis bedre kjent under artistnavnet Crazy Ass. Han kommer lørdag, kledd i leopardskjorte og tanga, med support.