Den helt lokale musikk-porteføljen er litt redusert denne helga, men heldigvis tar Kor Arti ansvar, holder fortet og redder helga for dem som ønsker å gå på konsert. Og det bør bli mange, spør du oss.

Lørdag er det duket for Mørketidskonsert og et lite regn av Amors piler i Narvik kirke. Lederen for det store koret, Nina Røch, slipper bare litt av det publikum får nyte, som altså har et skjær av kjærlighet over seg. Et par eksempler: Bob Dylans «Make You Feel My Love», men her inspirert av Adeles versjon og Hellbillies’ «Den Finast Eg Veit» – som vi vel kan enes om er en av de vakreste kjærlighetssangene skrevet på norsk, på hallingmål.

Så loves det skikkelig show og trøkk når en versjon av «Somebody to Love» blir framført. Da snakker vi ikke Jefferson Airplane, men selvsagt Freddie Mercury og Queen. Og når Zara på seks synger julesalme, regner vi med at ikke et øye forblir tørt. Så røper Nina at et par av koristene modige har børstet støv av gamle ferdigheter og funnet fram fløyte og trompet.

Alt det her blandet med besøk av vennskapskoret Enevja fra Grovfjord med sitt engelsk-norsk-svenske program, samt Milos Gouka på piano burde være ganske så forlokkende for enhver elsker av musikk og god stemning. Nær selvsagt er det Jurgita Juozuniene som har dirigering og taktering i begge korene.

Fra hele verden

Slår vi en takt eller to tilbake, så må det minnes om den multikulturelle forestillingen Flere Farger. Ikke-inviterte har én eneste mulighet til å se og høre barn, ungdom og band i denne festen av sang, musikk og dans. Og det er torsdag i kulturhuset. Magnus Grønneberg, mest kjent som vokalist i det norske rockebandet CC Cowboys, sa klokt en gang: «Det er mange ting som skjer under en konsert. Det er øyeblikkets kunst – det kommer aldri igjen. Det er her og nå.» Les det som en appell.

Tull og tøys

Så er det latterlige kvelder i samme kulturhus både fredag og lørdag. Det er antakelig kjent for de fleste at Påtryneteatret gjester oss igjen. Revyen er en institusjon her nord. Morogutta hadde sitt første show for over tretti år siden, men de siste par tiårene har forestillingene kommet sporadisk. Likevel, hver runde er en folkelig begivenhet. Denne gangen likeså, for Påtryneteatret har absolutt ingen intensjoner om å finne opp noe nytt krutt. Det er bra smell i gamle, gode oppskrifter.

Lys i mørket

Ut i neste uke er det igjen tid for korkonsert, men da er det Sangvirkelaget som inviterer, nærmere bestemt på onsdag og da til Sjømannskirken. Ja, faktisk holder koret to konserter på samme dag med tittelen «Lysglimt i bekkmørtna». Programmet er mangfoldig og byr på sanger av nordnorske artister som blant annet Helge Stangnes og Trygve Hoff, sanger med tekster fra Anne Grete Preus og en del numre som går direkte på julens budskap.

Koret gjør også «Fyret ved Tornehamn», denne sjukt vakre sangen av Kari Bremnes. Det er visa si om Narvik det: «Båtan behøvde lys. Så de ikkje gikk feil. Malmen sku frem over Torneträsk, Syvmilssjøen ...»

Litt lys trenger vi også, så et besøk til kirken i Kongens gate 1 blir ikke feil. Noen kjempeoverraskelse er det vel ikke når vi kan avslutte denne passusen med å formidle at sangen er arrangert for kor av den allestedsnærværende Jurgita.

Epilog og apropos

Skulle noen sånn tilfeldigvis dumpe innom Sortland på lørdag, så går det an å få med seg nordnorsk mesterskap for korps i Kulturfabrikken. Narvik er representert med Narvik skolekorps og Jernbanens musikkorps.

Så minner vi om at fristen for å være arkitekt, byggmester og bidragsyter til pepperkakebyen i kulturhuset nærmer seg.