Jeg kan ikke så mye om kvantemekanikk, men det påstås at fysiske objekter kan faktisk være to steder på en gang. Og i helga som kommer hadde det vært en absolutt fordel, for hør bare:

Fredag er selveste Sølvguttene tilbake i Narvik. De var her for ganske nøyaktig tre år siden og holdt en fantastisk konsert i Narvik kirke. Kommer dette bejublede koret, som med sin unike klang og kultur er en institusjon i norsk sang- og musikkliv, i full bredde, får vi oppleve Sølvguttenes konsertkor bestående av 40–50 gutter mellom åtte år til stemmeskiftet, samt 15–25 voksne, mer malmtunge røster. Det må uansett bli en stor musikalsk opplevelse. Bare å skrive om koret tirrer tårekanalene.

Alle gode ting er tre, fire

Lørdag drar det seg virkelig til med en salig blanding. Jernbanens musikkorps og storband knaller til med konsert i aulaen på Frydenlund videregående. Og det gjør de i kor med Ankeneskoret. Under tittelen «Time to Play» serverer korps og kor musikk (og kaffe og kaker) fra den omfattende spillverdenen. Da snakker vi om heftige toner fra for eksempel Dragonborn (Dungeons & Dragons) og det enda mer kjente World of Warcraft. Det er bare litt av programmet som også inneholder sang på Swahili, tullenordisk (hva nå enn det er?) og italiensk. En særs hyggelig invitt har gått ut til alle flyktninger i kommunen som selvsagt får komme gratis inn på konserten. Det er et godt integreringstiltak som muligens også fører til nyrekruttering i korpset?

Når Jernbanemusikken drar i gang, har allerede Rune Larsen, Alexander Rybak, Lisa Stokke og Hans Marius Hoff Mittet påbegynt den første av to konserter i Bjerkvik kirke denne lørdagen. Konsertens nestor, Rune Larsen, er med for 22. gang på det som kalles «alle julekonserters mor». Og med seg på laget i år har han et knippe (jule) stjerner. Overskriften er Stille Natt Hellige Natt – 35 år med juletradisjon! Konseptet har bidratt med mer enn 11,5 millioner kroner til Strømmestiftelsens arbeid siden samarbeidet startet i 2000.

Og for å gjøre det omtrent umulig å velge, så sjekker Gate 1 inn på hotell kulturhuset med en gjentakelse av sin kritikerroste hyllestkonsert til av et av verdens største band, Eagles – et band som kjempet mot kritikere, konvensjoner og hverandre, men laget noe av det fineste materiale som noen gang er presset på vinyl. Det tør vi være sams om, hva? Og at Gate 1 er fargeleggere og lydskulptører av dette suverene låtmaterialet.

Samme sene aften er det Vill Vest-tema på Malmen. Yihaa!

Forventningen om det store lyset

Søndag, om kvelden, etter tenningen av de tusen lys ved rådhuset, inviterer Narvik kirke igjen til tradisjonell lysmesse, endelig uten restriksjoner! Narvik kirkes barne- og ungdomskantori og Narvik kirkekor deltar som vanlig. På lysmessen er det adventstidens forventning som står i fokus. Liturg på lysmessen er Trond Laksaa, tekstleser er Elisabeth Bangstad Storjord, og Øivind Bakken spiller orgel og leder kirkekoret fra galleriet. Ingjerd Grøm leder barne- og ungdomskorene, som gleder seg til en av høstens vakreste sangopplevelser. Det er gratis å komme inn, og det tas opp en kollekt til Kirkens Nødhjelp.

Spesial

Tidligere på dagen er det høytlesning for barn – Adventsspesial – på biblioteket i et samarbeid mellom Narvik unge sanitet og biblioteket. Og før det leses fra spennende og gode bøker, er det bokbretting. «Det er nesten ikke grenser for hva man kan lage av resirkulerte bøker», meldes det. Og sånn kan det se ut når man sjekker kunstarten. Flott aktivitet for voksne og barn sammen. Tipset er fullstendig vederlagsfritt faktisk.

Du grønne glitrende tre, god dag

Glem altså ikke julegrantenningen i sentrum på søndag ettermiddag. Og er du av sorten som elsker den slags, så tennes julegrana i Beisfjord to timer før – nede i idrettsparken. På Ankenes er de heller ikke tapt bak en busk og tenner én time etter Beisfjord. Så alle gode ting er igjen juletre. Arrangør Ankenes skolekorps melder i tillegg at nissen kanskje kommer. Husk også at pepperkakebyen i Galleri Ofoten åpner byportene i etterkant av julegrantenningen. Vi får egentlig ikke lov til å røpe noe, men gled dere, det blir fantastisk. Og skulle noen etternølere ønske å bidra, så er det mulig å levere bidrag også fredag. Men da må kjevla fram av skuffen nå.

God fet og fantastisk kulturhelg!