Langhelga vi går inn i vil i all hovedsak domineres av kampen om lærkula med lokaloppgjør i cup og serie. Og selvsagt LKAB cup som spilles på alle arenaer rundt byen. Så hva gjelder annen type kultur, må vi løfte blikket og se til kommende uke.

Onsdag 31. mai fyller Sangvirkelaget scenen i Narvik kulturhus med sin forestilling «Folk, fred, frihet». Vi kan gjerne kalle det en konsertforestilling da sangene koret skal fremføre følges av visuelle uttrykk Narvik kameraklubb har tatt ansvar for. I samarbeid med koret.

Sangvirkelaget er et kor som alltid har hatt fred, frihet og solidaritet som en drivkraft i sin sang og engasjement. Med dagens bakteppe i verden, med en pågående krig i Europa, ble tema for årets konsert et ganske enkelt valg, skriver koret i en pressemelding.

Denne gangen har koret konsentrert seg om sanger fra området rundt Østersjøen og Norden – blant annet fra Estland, Litauen, Latvia, Ukraina og Finland. Innstuderingen har vært utfordrende i og med at det skal synges på en rekke originalspråk. I tillegg har koret noen sanger på norsk, svensk og engelsk. I alt får publikum servert et repertoar bestående av 18 sanger.

Det blir solister fra korets rekker og akkompagnementet står de glimrende musikerne pianisten Milos Gouka og klarinettisten Franz Roberg for. Dirigent og musikalsk ledelse er ved Jurgita Juozuniene.

På Malmen spiller DJ Andrea i helga. Søringen, med base i Tromsø, serverer dansbare hits fra alle årene bakover til 2000.

Litt lenger fram i tid kan man notere seg at komikeren Geir Nygård går i kompaniskap med koret Kor Arti og presenterer vårkonserten som selvsagt må hete «Kor Arti kan vi få det?» Klokka sju på fredagskvelden 2. juni blir det masse flott korsang og ditto humor på Jernbanemusikkens kulturhus. Alt i skjønn forening blir det påstått – noe vi ikke har vanskelig for å tro. Og selvsagt er det Jurgita som har dirigentens rolle mens Milos igjen er å finne på pianokrakken.

Ikke nok med det, dagen etter får vi besøk av komikeren Kevin Kildal. Han står for standup i Mørkholla lørdag 3. juni. Tømreren fra Halsa i Meløy skal reflektere og luke i det psykiske bedet med sin forestilling «Katarsis». En god mulighet til kanskje å få sjelen renset og avreagert litt. Og ikke minst få seg en god latter?

Et alternativ for innesittere med nettilgang og interesse for lokal historie og kultur, er å gå inn på siden til Narvik museum og lytte til de gode podkastene redaksjonen legger ut med jevne mellomrom. «Alt du trenger å vite om lokalhistoriske kilder i Narvik kommune» er siste utgave som kan strømmes. Den ble laget og lagt ut i forbindelse med den årlige internasjonale museumsdagen 18. mai.

Det er det vi har klart å luke ut.