Dette er en oppdatert versjon av Hva skjer?
Stopp "trykk"! Så skjer det at noe går under radaren, og en liten konsertperle har unngått oss. Allerede i kveld, fredag, kan Ensemble Suspiro oppleves og nytes i Narvik kirke. Ensemblet spiller barokkmusikk av av italienske mestere fra 1600-tallet. Ensemblet består av sopranen Jurgita Juozuniene og Elisabeth Opsahl, som spiller blokkfløyter og instrumentet sinke, et middelaldersk blåseinstrument som ble mye brukt som trompeterstatning. Videre; Runa Bergsmo på barokk-cello og Jens Bang-Rasmussen som håndterer strengeinstrumentene barokk-gitar og det lutt-lignende teorbe. Hva med denne som en rolig inngang til selve helga?
Samtidig er det premiere på filmen "Flukten fra Katterat". Kveldens forestilling er naturlig nok utsolgt, men de som ikke får med seg første visning, har muligheten til å se denne lokalt produserte, kortreiste og imponerende produksjonen søndag eller tirsdag. Å dukke inn i kinomørket på Aurora for å se den dramatiske krigsfilmen med lokale skuespillere tør absolutt anbefales. Premierekvelden og filmen vil Fremover selvsagt dekke.
Debutanter gir jernet
Lørdag skulle den unge komikeren Ronny Torstensen komme til Berg 3 scene i Bjerkvik. Dessverre er denne forestillingen avlyst. Men fortvil ikke: Bandet Flashback møter som avtalt og går på godt etter barns (normale) leggetid. Flashback er et relativt nyetablert band bestående av sju markante musikere og sangere fra Narvik og omegn. Konserten i Bjerkvik er bandets debut «live». Flashback er som navnet antyder et band som spiller kjent og kjært, gammelt og nytt i flere sjangre; pop, rock, soul og blues. De er etter rapporter å dømme spillesugne og klare for å gi jernet. Får du ikke anledning til å oppleve dem i Ofotens kuleste garasje, så er de meldt klare for Romjulsjazzen.
Hyllest til han som fulgte drømmen og gikk mot strømmen
Lørdag er også dagen, eller kvelden, for Jernbanens musikkorps’ storsatsing i høst; Mil etter mil – en hyllest til Jahn Teigen og hans musikalske univers. «Alle» har et forhold til Teigen (og Skorgan) enten det er fra tiden med Popol Vuh/Popul Ace, sarkastiske Prima Vera, kuriøse Melodi Grand Prix eller den lange solokarrieren. Da Jahn Teigen forlot oss 24. februar i fjor, etterlot han en sjelden musikalsk arv med sanger som «Queen of All Queens», «De gærne har det godt», «Mil etter mil», «Min første kjærlighet», «Friendly», «En fin dag», «Adieu», «Optimist», «Glasnost», «Sala Palmer» og «Det vakreste som fins». Bare for å nevne et fåtall. Det er vel ingen overdrivelse å si og skrive at Jahn Teigen er og var en av våre mest populære, folkekjære artister gjennom en karriere på tett på 50 år. Noen, om enn ikke alle, av disse låtene får vi garantert høre – framført av solistene Helga Bye og tenoren Øyvind Ottesen. Og korister. Jernbanemusikken ledes denne kvelden av musikeren, komponisten, arrangøren og dirigenten Arvid Martinsen. Og det er slett ingen hvemsomhelst i musikalsk sammenheng. Det ligger an til en virkelig festaften med stort korps, flotte arrangementer – og kanskje litt allsang?
Musikk, gnagsår og meningen med livet
Vi vet ikke om han kommer gående, men i neste uke, onsdag nærmere bestemt, presenterer bodøværingen Bjørn Isachsen sitt album «Så langt å gå – Camino de Santiago» i Teatersalen i kulturhuset. Og det gjør han sammen med et knippe av Narviks beste musikere. Albumet, som er utgangspunktet for konserten – eller bedre; det musikalske foredraget – består av tretten sanger med reflekterende tekster og et variert musikalsk uttrykk. Det igjen bindes sammen av fortellinger og erfaringer som Bjørn formidler fra sine (pilegrims) vandringer i Spania – blant annet til byen Santiago de Compostela i Galicia og til byens katedral der, i henhold til tradisjonen, ligger relikvier etter apostelen Jakob. Vi kan forvente alt fra prosaiske utfordringer som gnagsår, praktiske råd, tips og overnattingsmuligheter, til livets store, eksistensielle spørsmål.