Arctic kids

Denne helga er det virkelig full fart på for Arctic kids. Vinterfestivalen er i all hovedsak et tilbud om spennende aktiviteter for barn og ungdom mellom seks og seksten år. Men likevel familievennlig. Essensen i Arctic kids er moro, action og læring inne og ute i et stort omfang og tempo. I hele regionen. Det omfatter hundekjøring, isklatring, isfiske, aking, grottevandring, kunstverksted, riding, snørekjøring med hest og mye, mye mer. For å få den hele og fulle oversikt, finnes det selvsagt en egen nettside som i detalj beskriver hele det flotte tilbudet.

Husker du?

På den lokale musikkscenen skjer det forberedelser over en lav sko til Vinterfestuka, men levende musikk kan oppleves på Linken fredag kveld. Det er bandet Flashback som inntar scenen. Flashback er et relativt nyetablert band bestående av sju markante musikere og sangere fra Narvik og omegn; Bjørn Nygård, Lill Tove Janson, Bjørnar Granlund, Svein Nilsen, Tor Larsen, Arnfinn Kristiansen og Barbro Anita Hansen. Gruppa skulle debutert «live» i på Berg 3 scene og siden på Romjulsjazzen, men vi vet jo alle hva omikron gjorde med det. Så nå prøver de seg igjen, sikkert enda mer spillesugne og godt forberedte enn for noen måneder siden. Flashback er som navnet antyder et band som spiller kjent og kjært, gammelt og nytt i flere sjangre; pop, rock, soul og blues.

Teater og film

I kulturhuset vårt skjer det ikke noe kjent denne helga, men på tirsdag spiller Nordland Teater forestillingen «Som før og etter». Det er etter plakaten å dømme et humoristisk og eksistensielt spill om kjærlighet, familie, livet og døden. Det kan jo absolutt bli en opplevelse du ikke viste at du trengte.

Kinoen i Narvik inviterer til Barnefilmdagan i vinterferien. Det betyr i korthet masse film og moro for barn og ungdom frem til kl. 19:00 gjennom hele uka til en hyggelig pris.

Sport

Iskrigerne reiser til bartebyen og Leangen A. Der møter de Nidaros i to kamper. Det andre laget som tryller med kølle, Narvik Wizards, spiller mot Hammerfest, men i Krafthallen i Tromsø.

På lørdag morgen går startskuddet for det etter hvert tradisjonsrike Ankenesrennet – som er et sonerenn for Sone Sør-Troms i klassisk stilart.

På lørdag ettermiddag, nærmere bestemt klokken 14.00, møter juniorlaget til Mjølner motstand fra Skånland i det som er en kvalifiseringskamp til årets NM.

Også A-laget til Mjølner er i ilden i helga. Lørdag møter de Fløya i storhallen på Bardufoss.