Nå er kulturlivet kommet litt mer i flyt, men dessverre er billettslaget en smule tregt, noe konsertarrangører over hele landet merker. De store artistene trekker fulle hus mens det litt smalere gjør at folk blir sittende på gjerdet. Kanskje vi har blitt litt for hjemmekjære og sedate under pandemien? Så nå er det på tide å løsne håndbrekket og komme seg opp av sofaen og inn i konsertlokalet. Vinterfestuka er bare ei uke unna og i den festivalen er det mange rom å utforske.

Fra gaming-konsoll til konsertscenen

Men før VU slår opp dørene kan vi hors d'oeuvre-nyte at det har åpnet igjen og at restriksjonene er over ved å møte opp på biblioteket sent torsdag ettermiddag. Og der få med seg «Musikk fra spillverdenen og litt Mozart», det aller nyeste programmet til Jernbanens musikkorps under ledelse av Franz Roberg. At dataspill-musikk er blitt en sjanger som selger ut store konserthus har kanskje gått litt under radaren for enkelte, men det er altså fremst i partituret denne torsdagen. Vi kan nevne temamusikken fra Civilization, «The Dream Flight» av Christopher Tin, lydsporet «Dragonborn Theme» fra Skyrim, et spill alle spillfantaster har hørt om og de fleste har spilt på en eller annen måte. Pluss mye mer. Og for å tilfredsstille alle aldre: litt Wolfgang Amadeus.

Gult og blått

Så er det egentlig bare å rusle over torget til kulturhuset for å få med seg støttekonserten for Ukraina. Lokale musikere og artister representert ved Shades of Dire Straits, Blårøyk, Marius Wold, Narvik String Swingers, Valentina og Lillebjørn, Springflo og To på tur band har gått sammen om å denne konserten der inntektene går til ofrene for den paranoide despoten Putins ubegripelige overgrep mot befolkningen i et fredelig naboland. Konserten er et flott tiltak som fortjener stor støtte.

Uten filter

Fredag kommer eks-narvikingen og komikeren Erlend igjen til Narvik. Han var sist her i desember 2020, og før det senhøstes 2019. I nitten fikk han terningkast fire for sitt show med artige observasjoner. Fremover skrev da «Erlend Osnes er en dreven komiker som evner å komme unna med det meste. Men best er han når han ikke er så drøy og drar fram og pensler ut de små hverdagshistoriene vi alle mer eller mindre kjenner oss igjen i.» Denne gang er det kjærligheten det skal vitses om i hans tredje standupshow.

Illusjoner og triks

Søndag følger Berg3 scene opp med et arrangement på nettopp Bjerkviks fremste kulturarena der inntektene også vil gå til Ukraina. Erling Solland, tryllekunstner, illusjonist, buktaler og flammesluker har tryllet siden han var seks, vært profesjonell fra tidlig åttitall, en av grunnleggerne av Great Garlic Girls, jobbet med sirkus Berny, blitt kåret til «Årets tryllekunstner ... lista er lang for artisten som snart kan feire 60 år. Kanskje han kan trylle vekk Vladimir den grusomme og heller dra en søt kanin opp av hatten – eller noen fredsduer.

Festival

Lørdag og søndag er det igjen tid for Ballangen skifestival 2022. På lørdagen er det kretsrenn med individuell start og stafett. Rekruttrenn for de aller yngste er det også på festivalens første dag. Det tradisjonsrike Håfjellrennet går av stabelen søndag 13. mars. Det er et 20, alternativt 10 kilometer langt turrenn med trim – og konkurranseklasser som går i flotte, maskinpreparerte løyper. Det er visstnok det 74 i rekken, så her snakker vi om et av de absolutt eldste skirennene i regionen. Alt skjer med utgangspunkt i nydelig beliggende Pippira skistadion.

Klare for kvalik

Narvik Wizards innebandyklubb spiller i fortet sitt på både lørdag og søndag. Det kvalik-klare førstelaget stiller mot studentene fra Tromsø (TSI) første dag, og mot Bodø IBK søndag. Andrelaget møter henholdsvis Senja og Harstad. Masse, masse fartsfylt og spennende idrett i Parken flerbrukshall denne helga. Særdeles gode vafler serveres det også. Dette er de to siste kampene i Nord-Norge-serien Nå skal laget ut i kvalifisering til Eliteserien mot de andre divisjonsvinnerne og lag nummer 10 i toppdivisjonen. Det kan gå veien.

Arctic Kids er inne i siste fase. Den avsluttes på søndag, men det er fremdeles en masse spennende aktiviteter barn kan ta del i.