Hva vil politikerne med hurtigbåtforbindelse Kjeldebotn-Evenes?

Uttrykket å «kaste blår i øynene på folk», kan ikke være mer dekkende enn for det som har skjedd med hurtigbåtforbindelsen mellom Kjeldebotn og Evenes, skriver Fritz Rognan.

Uttrykket å «kaste blår i øynene på folk», kan ikke være mer dekkende enn for det som har skjedd med hurtigbåtforbindelsen mellom Kjeldebotn og Evenes, skriver Fritz Rognan. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er mindre enn ett år siden hurtigbåtforbindelsen mellom Evenes og Kjeldebotn ble lagt om. Endringen kom etter en lang dragkamp om rutetilbudet skulle bestå, og om fylkeskommunen skulle bruke penger på dette. Resultatet ble et sterkt redusert budsjett, ny operatør, færre avganger, høyere priser og et tungvint bestillingssystem. Selv om dette systemet ikke har virket så lenge, har vi nok erfaring til å spørre om hva våre politikere vil med dette tilbudet. Og når jeg snakker om politikere, mener jeg politikere fra alle partier både i kommunen og Nordland fylkeskommune.

Uttrykket å «kaste blår i øynene på folk», kan ikke være mer dekkende enn for det som har skjedd med hurtigbåtforbindelsen mellom Kjeldebotn og Evenes. Status i dag er at tilbudet over fjorden fungerer veldig dårlig, med redusert regularitet, dårligere service og betydelig prisøkninger, sist per 01.01.2021. Antall daglige avganger er redusert til tre, der den siste går fra Evenes klokka 16 om ettermiddagen. Konsekvensen er at det er mange flytilbud man ikke kan benytte seg av. Og det er heller ikke, som tidligere, mulig å dra på dagstur til for eksempel Tromsø og Oslo. I tillegg har man fått båter som egner seg dårlig til passasjertrafikk, pluss at man må bestille plass på forhånd. Skal man for eksempel ta båten på mandag morgen, må bestillingen være mottatt fredag før kl. 17. Prisøkningene har ført til at få familier har råd til å ta båten lengre. Resultatet er at flere reiser rundt Narvik, noe som fører til en langt mer tungvint og tidkrevende reisevei.

Vi hadde tidligere et tilbud som fungerte godt. Dette har dere tatt fra oss! Nå er det på tide at dere politikere både i kommunen og fylkeskommunen tar ansvar og skaffer oss et brukbart tilbud. For det er mange i den sørlige delen av kommunen (i tillegg til nabokommunene) som er avhengig av en god båtforbindelse. Dette er viktig både for næringsliv, turisme og befolkningen. En god båtforbindelse vil også gjøre det mulig å dagpendle til jobb på den andre siden av fjorden. Og så må vi være bevisst på at Narvik er en kommune med fallende folketall, noe som dagens båttilbud også er med på og bidrar til.

Gi oss et verdig båttilbud.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken